Categories: Eveniment

Proxenet pedepsit aspru de Curtea de Apel Alba Iulia

Maximilian Gânju

Completul din Alba Iulia a admis apelul făcut de procurorii DIICOT în cazul unui recidivist care a obligat o minoră să se prostitueze. Proxenetul din Hunedoara a obligat-o pe fată să se culce cu mai mulţi clienţi în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 300 de lei.

Mihăiţă Marius Lingurar a racolat-o pe minoră şi a obligat-o să se prostitueze în apartamente închiriate în Sântandrei, judeţul Hunedoara şi Alba, iar când nu făcea suficienţi bani o bătea. Procurorii DIICOT au intrat pe fir şi au reuşit să o salveze pe copila de 15 ani, iar individul a fost trimis în judecată pentru trafic de minori, dar şi alte infracţiuni conexe. În prima instanţă, Lingurar a primit o pedeapsă de circa şase ani, însă procurorii au atacat sentinţa cu apel.
La Alba Iulia, soluţia instanţei de fond a fost răsturnată. Curtea a admis apelul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, magistraţii Curţii de Apel au decis să-l condamne pe individ la o pedeapsă principală de opt ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare.
Proxenetul din Hunedoara nu şi-a recunoscut faptele, însă procurorii au stabilit că fata a trecut printr-un adevărat calvar. Adolescenta a fost terorizată şi exploatată sexual aproape o lună de zile, până când a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutor. ”Iniţial, minora a fost exploatată sexual în zona localităţii Sântandrei, judeţul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienţii fiind recrutaţi prin intermediul unui site de publicitate. (…) Banii obţinuţi din practicarea prostituţiei erau însuşiţi integral de către inculpatul Lingurar Mihăiţă Marius, acesta ameninţând-o şi agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câştiguri nu erau suficiente.
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihăiţă Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfăţişau pe minoră, în vederea atragerii de clienţi pentru întreţinerea de raporturi sexuale”, au arătat procurorii DIICOT.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago