Actualitate

Protest la Finanțe! Angajații au tras obloanele și au ieșit în stradă

Angajații din Finanțele hunedorene au reluat ieri protestele, nemulțumiți de faptul că promisiunile ministrului nu sunt respectate. Peste 100 de funcționari de la Finanțe au oprit munca, au ieșit pe holuri și în fața sediului instituției.

Fără Statutul finanțistului
Principala solicitare a acestor angajați este egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim aflat în plată, luând în calcul sen­tințele judecătorești. Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a anunțat că „în toate județele din țară au fost declanșate pro­teste spontane” după ce ministrul Finanțelor nu și-a respectat angajamentele din acordul încheiat cu organizațiile sin­dicale.
„Nu este normal ca într-o instituție două funcții de același nivel să aibă salarii diferite. De exemplu, un consilier superior la Finan­țele din Buzău are salariul mai mare cu 700 de lei față de un consilier superior de la Fi­nanțele din Hunedoara. La mun­că egală, sa­la­riile trebuie să fie egale. De aceea, vrem egali­zarea salariilor de bază. Apoi, vrem să fim separați de restul bugetarilor, să fim ca jude­că­torii, dascăli sau cei din sis­te­mul sanitar. Nici Statutul finan­țistului nu îl avem nici acum. Nu este normal. Noi am oprit azi lucrul (n.r.-ieri), nu se lucrează nici la Trezorerie nici în restul departamentelor. Îi rugăm pe contribuabili să de­punem online solicitările, pentru că nu se lucrează deloc la Finanțe”, a spus Mircea Igreț (foto), liderul sindical al finanțiștilor hunedoreni. (S.P.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

17 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

17 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

17 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

17 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

17 ore ago