Categories: EvenimentFlash

Protest împotriva fraudei electorale la Deva

Nicolle Ebner

La câteva ore după ce PSD a depus la Curtea Constituţională cererea de anulare a turului doi al prezidenţialelor, lideri şi membri PSD şi PNL din Deva şi din alte localităţi ale judeţului au organizat un marş de protest, prin care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la fraudarea alegerilor. Primele probe adunate de PSD Hunedoara demonstrează clar că la secţiile speciale s-a votat cu acte de identitate false.

Programul antifraudă nu confirmă zeci de CNP-uri
Printre probele prezentate de PSD pentru ca CC să decidă anularea alegerilor, se numără şi cele depistate de social-democraţii din Deva. Potrivit consilierului local PSD Deva, Vasile Ţonea, în urma unei verificări parţiale a listei votanţilor de la secţia specială din Deva, s-au descoperit 35 de identităţi false şi alte opt, la secţia specială din Cârjiţi. „La prima vedere, după ce am introdus câteva coduri numerice personale de pe listele secţiei speciale de la autogară, am crezut că programul instalat la nivel naţional pentru depistarea votului multiplu nu funcţionează. Programul nu îmi confirma cnp-urile şi îmi spunea că sunt invalide. Am luat legătura cu senatorul Nicula, care mi-a confirmat faptul că situaţia este generalizată, la nivel naţional, la mijloc fiind vorba de votanţi care s-au prezentat cu acte false. Iniţial, am crezut că programul este defect, ca mai apoi să realizez că este vorba de fraudă, votanţii cu documente false putând să-şi exprime opţiunea de câte ori au vrut, unde au vrut. Cine ştie câte acte false aveau asupra lor”, declară Vasile Ţonea. În judeţul Hunedoara, au fost înfiinţate 72 de secţii de votare speciale, numărul votanţilor înregistraţi în al doilea tur de scrutin fiind de 9.407, cu peste 1.700 mai mult decât la scrutinul din 22 noiembrie.

Marş pe străzile oraşului
În jur de 400 de membrii PSD şi PNL, cărora li s-au alăturat spontan, trecători deveni indignaţi de fraudele comise în văzul tuturor, au protestat, timp de o oră, pe traseul sediul judeţean PSD Hunedoara-Casa de Cultură Deva, împotriva metodelor de fraudare folosite de PDL în turul doi de scrutin. Curtea Constituţională poate dispune anularea alegerilor, în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului. În acest caz, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Dar cum ramane fratilor cu ceea ce a spus de buna voie si nesilit de nimeni Victoras PONTA( care implicit a recunoscut SI FRAUDELE EFECTUATE DE P.S.D.+ P.C.+ P.N.L.?!!!ALEA NU SE (S)PUN?

  • eu sunt curioasa de un lucru....cum se poate demonstra ca voturile cu cartile de identitate false au fost pentru basescu si nu pentru geoana...?

  • chiar nu inteleg de ce nu se poate face nimi....de ce chioru ala sa isi bata joc de tara asta si de noi?????????????????

  • gabriel esti jenant, crezi ca pnl+psd+udmr si alti nu au furat si nu au dat mita electorala, sa fim seriosi
    acum se manifesta frustrarile

  • ps acei trecatori spontani erau membri psd+pnl, deci nu mintiti

    ma puteti injura daca vreti dar asta e realitatea

  • Bine ca judecati asa la 20 de ani de la revolutie.Sa punem capat acestor comportamente si sa votam cinstit.Ar trebui sa nu se permita asa ceva iar organele abilitate sa intervina promt.E vorba de democratie,libertatea cuvantului si de ce nu importanta votului.De aceea sa intelegem ca santem cetateni ai aceleasi tari si nu trebuie sa permitem niciunui partid politic sau presedinte asemenea indeletniciri.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 minute ago