Actualitate

Proprietara azilului din Cristur, Evelina Pasconi: Un angajat de la AJPIS a spus că are ordin de la directoarea lui să ne închidă

Scandalul declanșat de azilul groazei din București arată o situație extrem de gravă, situație tolerată în principal de cei care aveau obligați să vegheze la respectarea legii. Când funcționari ai statului susțin că nu pot închide azile care funcționează ilegal, îți vine să renunți la toate autorizațiile pe care suntem obligați să le ob­ținem pe bani grei și să treci la lucru fără nici un fel de avize.

Speriați de numărul mare al funcționarilor veniți în control
MESAGERUL HUNEDOREAN vă pre­zintă astăzi situația cen­trului pentru seniori din Cristur, proprietar, Evelina Pasconi (foto). Aceasta a organizat, ieri, o con­fe­rință de presă, îm­preună cu avo­ca­tul său, Olimpiu Șortan (medalion), pentru a arăta faptul că re­prezentanți ai instituțiilor statului îi hăr­țu­iesc pur și sim­plu și că se do­rește închi­derea acestui azil.
„Voi pleca din România! La fel vor face, probabil, mulți români. Nu se poate așa ceva! De câteva luni sunt hărțuită aproape zilnic de func­ționari ai sta­tului! Sunt controlată aici, la azil, de către oameni de la toate instituțiile po­si­bile. Vin în control zeci de persoane, îi sperie pe bătrâni. Eu înțeleg că trebuie efectuate verificări, dar să se facă pe rând și nu agresiv. Cei în vârstă sunt speriați, plâng, li se face rău, pe unii i-am dus la spital din cauza acestor funcționari. Vin, le pun pe an­gajate să scrie ce spun ei, le obligă să dea declarații la dictare. Este vor­ba de cei de la Agenția Jude­țeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), ITM, DSP, Di­recția Veterinară. Mi-au spus că trebuie să am 31 de infir­miere pentru 18 persoane care sunt la mine în centru. Toți acești angajați, care au făcut hemo­roizi de la atâta stat pe scau­ne, fac controale peste con­troale. Când toate azilele vor avea numărul de infirmiere solicitat de ins­pectori, atunci voi avea și eu 31 de infir­miere angajate. România nu începe la Cristur și nu se termină aici. Este o hărțuire a celor de la AJPIS, vor să închidă acest azil. Ce a făcut doamna director (n.r.-de la AJPIS) când am reclamat că la Gothatea funcționează ilegal un azil? A răspuns că totul e în ordine. Au mers acolo în control, au închis ochii și au spus că totul e ok”, a afirmat Evelina Pasconi la conferința de presă de ieri. Aceasta a mai spus că în trecut i s-a solicitat să dea șpagă funcționarilor”.
„Totul a început de la o angajată de la AJPIS, Elena Ivan, care a fost angajată și la centrul de la Cristur, ca asistent social. Cred că aceasta a generat toate pro­ble­mele pe care le avem aici. Pentru că ci­ne­va de la AJPIS a condiționat anga­jarea Elenei Ivan la azilul din Cristur, pentru ca totul să meargă bine”, a declarat, la con­fe­rința de presă avocatul Olimpiu Șortan. Evelina Pasconi mai spune că „un func­țio­nar de la AJPIS, Cosmin Todea, a spus că are ordin de la directoarea instituției să închidă azilul. Acest domn i-a înjurat ca la ușa cortului pe cei din azil”. (A. N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago