Proiectul de lege care permite diversificarea domeniului de activitate pentru CNI a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor

Adriana Năstase

După opt luni în care PSD a blocat în Par­lamentul României proiectul de lege care permite Companiei Naţionale de Investiţii extinderea portofoliului de lucrări realizate, lucrurile intră în sfârşit pe făgaşul normal. Pro­iectul de lege, aşteptat de toate primăriile din România, a primit votul favorabil în plenul Camerei Deputaţilor.
Este vorba despre Proiectul de lege privind aprobarea OUG 95/2020, pentru modifi­ca­rea şi completarea OG 25/2001 privind în­fiin­ţarea CNI, un proiect semnat de deputatul Vetuţa Stănescu (foto), preşedintele PNL Hune­doara, în perioada în care a fost s­e­cre­tar de stat la MLPDA.
„Această modificare este absolut necesară astfel încât să avem cadrul legal pentru a pune în aplicare toate reformele la care ne-am angajat prin Planul Naţional de Redre­sare şi Rezilienţă. Ordonanţa de Urgenţă, atât de aşteptată de primăriile din România, a fost blocată aproape opt luni de PSD în Par­lamentul României. Este timpul ca lucrurile să intre în normalitate, iar România să se dezvolte la toate nivelurile. Le mulţumesc co­legilor din Camera Deputaţilor că au înţeles importanţa acestui proiect şi au votat în consecinţă”, a declarat deputatul Vetuţa Stă­nescu, preşedinte PNL Hunedoara.
După votul final din Parlament, CNI îşi poate extinde portofoliul de lucrări realizate şi în ceea ce priveşte investiţiile în unităţi şi instituţii de învăţământ de stat – imobile des­tinate procesului educaţional şi de cercetare, spaţii cu destinaţia cămine şi cantine, imo­bile destinate activităţilor cultural-sportive; alte obiective de interes public sau social în do­meniul construcţiilor – orice tip de con­strucţii care se realizează pentru satisfa­ce­rea nevoilor materiale şi spirituale ale comu­ni­tăţilor locale, inclusiv la nivel naţional; dru­muri de interes local şi drumuri de interes ju­deţean; fose septice; microstaţii de epurare şi sisteme de alimentare cu apă.
De asemenea, CNI, în calitate de unitate de implementare, va putea să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene în cadrul unor programe operaţionale, susţine deputatul Vetuţa Stănescu.
Practic, prin extinderea cadrului legal pentru CNI se urmăreşte pe de o parte di­ver­si­ficarea domeniului de activitate al com­pa­niei, iar pe de altă parte creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene puse la dispoziţia României pentru investiţii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago