Proiect din fonduri europene, implementat cu succes la Hunedoara

Proiectul „Promovarea resurselor umane din mediul rural prin Informare, Mediere şi Instruire în antreprenoriat”, finanţat din fonduri europene şi implementat de Interlog Com SRL Brad, în parteneriat cu RSC Consulting SRL din Cluj Napoca şi Formprof Servicii SRL din Târgu Mureş a ajuns la final.
Acesta s-a desfăşurat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015 în judeţele Hunedoara, Alba, Timiş, Cluj, Sălaj, Bihor, Mureş, Covasna şi Sibiu. În cadrul proiectului, 1.248 de persoane din mediul rural, fără ocupaţie, din cele nouă judeţe, au beneficiat de consiliere în ceea ce priveşte instruirea profesională. Totodată, au fost organizate 50 de serii de cursuri, cu 792 de participanţi, care au fost calificaţi în meserii precum cea de zidar, pietrar, tencuitor, bucătar, operator PC etc., dintre care 140 au reuşit să-şi găsească în scurt timp un loc de muncă.
De la noi din judeţ, la cursurile de calificare profesională au participat 120 de persoane, 16 dintre acestea reuşind să-şi găsească un loc de muncă, iar una dintre ele şi-a înfiinţat o întreprindere individuală. Bugetul alocat acestui proiect a fost de 10.191.759 de lei, dintre care 527.000 a fost contribuţia organizatorilor, restul fiind finanţare nerambursabilă din fonduri UE. Proiectul a fost cofinanţat din FSE POSDRU 2007 -2013. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Abureala!Medierea e o forma de a toca banii pe salariile angajatilor din proiect.Cele 16 de persoane din judet s-ar fi angajat si daca nu erau mediati. De regula absolventii cursurilor de formare profesionala se angajaza in alte meserii decat cele in care sunt calificati.Cursurile de formare profesionala sunt facute pentru a se bifa o actiune.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago