Categories: Comunitate

Proiect de revitalizare şi modernizare a Staţiunii Geoagiu Bãi

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, administraţia publică din Geoagiu a organizat o dezbatere pe tema proiectului „Crearea de facilităţi pentru recreere şi agrement în Staţiunea Geoagiu Băi”, pe care  doreşte să-l depună spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
La acţiune au luat parte agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiune, propunerile acestora pentru investiţiile pe care urmează să şi le asume fiind incluse în proiect, ele cântărind greu la acordarea punctajului de eligibilitate.
Skatepark, acces gratuit la Internet şi spaţiu de joacă în stil roman „Programul urmăreşte crearea şi modernizarea infrastructurii de recreere şi agrement pe două paliere de interes. În primul rând, vizăm amenajarea scuarului din zona centrală, prin reabilitarea şi modernizarea unui spaţiu verde. Pasul investiţional presupune achiziţionarea şi montarea elementelor constructive de tip alei, foişoare, pergole, bănci, plantarea, respectiv gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare arbori şi realizarea sistemelor de irigaţii, specific spaţiilor verzi. Vom mai instala Wi-Fi gratuit în zona respectivă şi vom asigura un iluminat public cu sisteme fotovoltaice cu LED. Mai sunt prevăzute un loc de joacă pentru copii, cu tematică romană,  pistă pentru role şi un areal pentru sport. Bineînţeles, se impune şi o clădire cu grup sanitar şi vestiar. Al doilea obiectiv al proiectului implică amenajarea unui skatepark, prin crearea unei zone de sport pen tru skateboard, role şi extreme bike, asigurare iluminat public în zona spaţiului verde cu sisteme fotovoltaice cu LED şi realizare acces zonă”, a precizat Vasile Cărăguţ (foto), edilul-şef al oraşului Geoagiu.
Potrivit viceprimarului oraşului, Carmen Călugăr, staţiunea constituie în momentul de faţă cam singurul motor economic, atât pentru localitatea principală, cât şi pentru satele aparţinătoare. Din acest motiv, planurile administrative vor fi concentrate în anii următori pe posibilităţile de dezvoltare a activităţilor şi serviciilor turistice.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Trebuie sa realizati un concurs gratuit cu studenti de la arhitectura si o dezbatere cu oameni de turism si investitii, ca sa vedeti unde sunteti, ce se poate face, si unde trebuie sa fiti ca statiune turistica.

  • Dar penalii aia raman in continuare sa administreze Baile Daco-Romane? De ani de zile, in afara de baruri in incinta strandului si monstruozitatea aia de balon care acopera bazinul mic, nu investesc nimic. Nu cred ca exista sezlong sau masuta care sa nu fie rupt iar umbrelele de soare le numeri pe degete. De bazinul olimpic nici nu are rost sa mai povestim. E jalnic. Pacat! Baile sunt aplasate intr-un decor de vis!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

55 de minute ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

57 de minute ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

58 de minute ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

58 de minute ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o oră ago