Categories: Actualitate

Proiect de digitalizare a activităţii finalizat la Universitatea din Petroşani

Magdalena Şerban

Conducerea Universităţii din Petroşani s-a orientat către digitalizarea activităţilor derulate în cadrul Facultăţii de Mine, a Facultăţii de Ingi­nerie Mecanică şi Electrică, precum şi a Facul­tăţii de Ştiinţe. Astfel, în baza unui proiect acce­sat şi câştigat din fonduri europene, au fost ame­najate şi dotate spaţii special destinate interac­ţiunii în regim online cu studenţii.
„Sistemul implementat va simplifica procesul de admitere, dar va putea fi utilizat şi pentru alte activităţi administrative în relaţia dintre studenţi şi universitate, în condiţii de siguranţă deplină. În primul rând, avem posibilitatea să încărcăm pe platformă toate cursurile şi materialele didactice necesare desfăşurării activităţii. Apoi, toţi stu­denţii pot avea acces la cursurile respective şi putem să le furnizăm trei tipuri de teste sau modalităţi de examinare online. De asemenea, am reuşit să facem ca plata taxelor să se reali­zeze în regim online. Până acum erau nevoiţi să meargă la Trezorerie şi să achite (contul nostru fiind unul de Trezorerie) sau să vină la caserie. Deci drumuri peste drumuri. Aşa că, mai mult decât simplu şi comod, pot efectua plăţile direct de pe card, consultându-şi situaţia financiară în timp real, ori de câte ori vor să afle în ce stadiu se află plăţile lor. Toate acestea le-am implementat odată cu admiterea din vară-toamnă, iar în prezent am extins procedura la întreg sistemul de taxe, lucru ce a dus la îmbunătăţirea consistentă a gradului de încasare. Demersul investiţional însumează 190.000 de lei şi a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost demarat în luna aprilie 2020, imediat după declanşarea stării de urgenţă. Este mai mult decât binevenit, ţinând cont de contextul pandemic ”, a arătat prof. univ. dr. ing. Sorin Radu (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.
De precizat că instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului are în derulare în prezent alte patru programe ce au la bază bani europeni, a căror valoare depăşeşte un milion de lei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago