Programul lui Vochiţoiu, pentru construirea de creşe, la un pas de a prinde viaţă

Maximilian Gânju

Senatorul din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu (foto), a întocmit un proiect de lege care prevede ca pe o perioadă de patru ani să fie construite 544 de creşe.
Proiectul a primit girul senatorilor şi ar urma să rezolve o problemă majoră pentru sute de mii de familii din România. Proiectul mai are nevoie de votul deputaţilor, însă iniţiatorul lui speră că va fi doar o formalitate şi legea va fi adoptată. Iniţiativa privind aprobarea Programului Naţional „Creşe pentru copiii României“ promovează şi soluţiile legislative pentru ca tinerii părinţi să se întoarcă cât mai repede în câmpul muncii, venind ca o măsură cu efect asupra reintegrării timpurii în activitatea profesională a femeilor care au născut şi doresc să-şi continue dezvoltarea profesională. „Din păcate, în România post- revoluţionară s-a acţionat haotic, fără a exista o strategie coerentă în ceea ce priveşte protejarea nucleului de bază al societăţii: familia! Este cunoscut faptul că numărul insuficient de creşe a dat naştere, în aceşti ani, la improvizaţii, la privatizarea unor SRL-uri care nu aveau nimic în comun cu acest domeniu de activitate, la angajarea unor oameni neprofesionişti, care s-au purtat necorespunzător cu copiii noştri. Toate acestea s-au putut întâmpla, datorită cererii mari care există în ceea ce priveşte creşele şi a ofertei  insuficiente pe care statul român o are.
A venit momentul să corectăm această situaţie, preocuparea mea privind acest program naţional fiind un obiectiv pe care l-am urmărit personal cu perseverenţă. Ţin să le mulţumesc tuturor colegilor mei din Parlament pentru  că au înţeles necesitatea acestuia şi au votat pentru realizarea lui”, a declarat Haralambie Vochiţoiu în faţa Senatului. La nivelul judeţului Hunedoara, în următorii patru ani, ar urma să se construiască 22 de creşe, numărul necesar în acest moment.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago