Categories: Comunitate

Profesori şi elevi din cinci ţări, în vizită la noi în judeţ

Natalia Bumbac

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Vetuţa Stănescu, a fost ieri gazda delegaţiei formate din profesori din cinci ţări europene care se vor afla timp de o săptămână în judeţul nostru.
Astfel, vicepreşedintele CJ Hunedoara le-a transmis oaspeţilor un mesaj de bun venit, arătând care este rolul instituţiei pe care o reprezintă în învăţământul local. În alocuţiunea sa, Vetuţa Stănescu le-a vorbit profesorilor despre istoria şi obiectivele turistice din judeţ, dar şi despre importanţa pe care o are schimbul de experienţă dintre cadrele didactice implicate în proiect.
Prezenţa delegaţiei la CJ Hunedoara are legătură cu un proiect din cadrul Programului Erasmus+, denumit “Dezvoltarea abilităţii de a socializa – predarea şi învăţarea noilor perspective prin împărtăşire”. În acest proiect sunt implicate şase ţări, printre care Suedia, Spania, Turcia, Polonia, Marea Britanie şi România. Fiecare ţară este reprezentată la întâlnirea de la Deva de câte patru profesori şi patru elevi, gazdă fiind Colegiul Naţional ”Regina Maria” Deva. Potrivit profesoarei Elena Mihu, de la colegiul devean, proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani şi a fost demarat anul trecut.
„Elevii veniţi din alte state participă la ore şi la activităţile organizate la colegiul nostru, fiind cazaţi la familiile elevilor noştri, iar profesorii au pregătit un program separat. Vom avea o vizită de documentare interdisciplinară la mai multe obiective turistice din judeţ şi din judeţele învecinate. Scopul proiectului este de a-i face pe elevi şi pe profesori să socializeze, să comunice în limba engleză. Totodată, putem analiza care sunt problemele comune cu care se confruntă învăţământul european, una dintre ele fiind cea a abandonului şcolar”, a afirmat Elena Mihu, profesoară la Colegiul Naţional „Regina Maria” din Deva. Aceasta a adăugat că proiectul va continua, urmând ca elevii deveni să meargă în vizită în ţările participante.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago