Categories: Comunitate

Profesori din UE la „certificarea” INSEMEX Petroşani

Maximilian Gânju

O comisie formată din specialişti români din cadrul Ministerului Educaţiei, al Economiei, dar şi profesori universitari din state membre ale Uniunii Europene, a făcut evaluarea, timp de două zile, a Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex din Petroşani.

Evaluarea privind performanţele institutului de cercetare din Valea Jiului este necesară, dat fiind faptul că şi pe baza ei se vor obţine finanţările necesare cercetării. Cea mai înaltă treaptă de clasificare, pe care şi-o doresc cercetătorii din Valea Jiului, este A plus.
Potrivit directorului general al Insemex Petroşani, Artur Găman (foto), comisia care a efectuat clasificarea, a analizat performanţele ştiinţifice, cele manageriale, perspectivele de viitor, angrenarea tinerilor cercetători în proiectele majore de cercetare sau modul de formare profesională a acestora. O nouă operaţiune de reclasificare ar urma să se facă peste cinci ani. La evaluare au participat trei observatori din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării, Ministerului Economiei dar şi profesori universitari din ţări componente ale Uniunii Europene. Aceştia sunt din Belgia, Olanda, Polonia, Franţa şi Suedia. Rezultatele privind clasificarea institutului vor fi comunicate după data de 3 septembrie a.c. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă -INSEMEX Petroşani nu a fost clasificat până acum, pentru că a fost greu să se găsească şi experţii pentru evaluare, dat fiind faptul că domeniul de activitate este unul deosebit.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

10 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

10 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

10 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

10 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

10 ore ago