Categories: Actualitate

Procurorii nu-l iartă pe Simota

Afaceristul din Valea Jiului, Alin Simota (foto), a fost eliberat din penitenciar în 14 decembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Deva, care nu este definitivă. Drept urmare, procurorii au depus contestaţie împotriva deciziei date de prima instanţă, care se va judeca în 5 ianuarie 2016 la Tribunalul Hunedoara. Soluţia pe care o va da Tribunalul Hunedoara va fi definitivă.

Alin Simota a fost eliberat din închisoare după ce instanţa a constatat că a executat pedeapsa de doi ani de închisoare, la care a fost condamnat în aprilie 2015, sub acuzaţia de conflict de interese. Asta, pentru că judecătorul a luat în calcul lunile petrecute în penitenciar de afaceristul din Valea Jiului de la rămânerea definitivă a sentinţei, la care a adăugat perioada petrecută de acesta în arest preventiv şi în arest la domiciliu. Alin Simota a fost arestat preventiv în 13 iunie 2013 până în 24 mai 2014, după care a fost trimis în arest la domiciliu până în 30 septembrie 2014, dată la care s-a întors în spatele gratiilor pentru că a încălcat condiţiile arestului la domiciliu, unde a rămas până în 14 decembrie 2015.
Simota a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru că în calitate de consilier judeţean, a participat la adoptarea unei hotărâri a CJ Hunedoara pe pentru finanţarea unor lucrări la spitalul devean, deşi era administratorul firmei respective. În acest fel, Alin Simota a obţinut, susţin anchetatorii, un folos patrimonial de aproximativ 260.000 de lei. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago