Categories: Eveniment

Procesul cămătarilor hunedoreni merge înainte

Natalia Bumbac
    
Ieri, pe rolul Tribunalului Hunedoara a avut un nou termen dosarul în care Florian Cizmaş, Ion Sebastian Igreţ şi Florin Bulgăr sunt acuzaţi de cămătărie. Dosarul se află în judecata de fond, iar cei trei hunedoreni se află acum sub control judiciar, după ce au stat o periodă în spatele gratiilor.

„În urma deliberărilor, instanţa a fixat un nou termen de judecată pentru 9 octombrie, în vedrea introducerii în cauză a moştenitorilor unei perosane care s-a constituit parte vătămată în dosar şi care a decedat între timp”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Este vorba de Georgel Mitric, un hunedorean care a avut de suferit de pe urma cămătarilor şi care a decedat înainte ca dosarul să fie soluţionat.
Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 41 şi 49 de ani au fost prinşi şi arestaţi în luna iulie anul trecut. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2013, Florian Cizmaş, Ion Sebastian Igreţ şi Florin Bulgăr au constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de bani şi bunuri materiale prin cămătărie şi înşelăciune. Se pare că aceştia ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior dobânzile stabilite iniţial, nu ar fi eliberat chitanţe pentru plăţile făcute, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate. De asemenea, se constituiau şi garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara. Ca atare, inculpaţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, bunurile imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean