PRM Hunedoara revine în forţă pe scena politică autohtonă

  Natalia Bumbac

Organizaţia PRM Hunedoara strânge rândurile pentru a redeveni o forţă politică importantă, reprezentativă pentru electoratul din judeţ care susţine doctrina naţională. În acest scop, conducerea filialei judeţene a partidului se pregăteşte pentru anul electoral 2016. Principalele obiective ale prm-iştilor hunedoreni sunt de a avea reprezentativitate printre aleşii locali şi judeţeni după alegerile locale, dar şi trecerea pragului electoral de cinci la sută pentru a intra în Parlament. Totodată, liderii judeţeni ai PRM Hunedoara au arătat care este poziţia formaţiunii vizavi de evenimentele politice din ultima perioadă, dar şi despre unele iniţiative legislative recente ale parlamentarilor.

Tinerii pregătiţi politic, aşteptaţi în PRM
După perioada dificilă prin care PRM a trecut în ultimii ani, culminată de dispariţia lui Corneliu Vadim Tudor, prm-iştii sunt hotărâţi să revină în forţă pe scena politică, animaţi fiind de idealurile naţionale. La Congresul din 31 octombrie şi-au ales un nou lider, în persoana generalului Emil Străinu, în care-şi pun speranţa că va reînchega partidul. „La Congresul PRM am fost puşi într-o situaţie specială, de a-l înlocui pe Vadim Tudor, deşi nimeni nu-l va putea vreodată înlocui. Generalul Emil Străinu, ales preşedinte de majoritatea delegaţilor de la Congres, va trebui să demonstreze că poate să menţină partidul unit. Vadim Tudor a fost o persoană incomodă, iar din acest motiv mulţi membri şi simpatizanţi ai partidului s-au îndepărtat de PRM. Credem că noul preşedinte va coaliza partidul, readucându-i pe toţi cei care cred în valorile noastre”, a afirmat Mircea Mincea, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PRM Hunedoara. Acelaşi apel la unitate l-a lansat Vasile Siminie, preşedintele de onoare al PRM Hunedoara. Seniorul formaţiunii a adăugat că trebuie aduşi membri noi în partid, persoane tinere, pregătite politic, pentru a readuce pe linia de plutire organizaţia judeţeană.

Trădaţi de aleşii locali
La nivel de judeţ, starea formaţiunii politice nu este una foarte roz. Potrivit liderilor PRM Hunedoara, numărul membrilor a ajuns în prezent la 1.400, de la 6.200 cât aveau în 2012. În schimb, aceştia susţin că au în fiecare organizaţie locală persoane de încredere care ar putea reface structurile partidului. Liderii judeţeni au mai arătat care este planul de acţiune pentru localele din 2016, astfel încât PRM să aibă reprezentanţi la nivelul administraţiei locale. „PRM Hunedoara se pregăteşte de alegerile locale pentru care vom depune liste cu candidaţi. Vom face alianţă cu organizaţii politice cu care avem obiective comune, cum ar fi România Unită, despre care am înţeles că revine pe scena politică. Vom încerca să coagulăm sub umbrela PRM aceste forţe pentru a avea reprezentativitate în urma alegerilor locale din 2016”, a precizat Mircea Mincea.
Preşedintele PRM Hunedoara, Emanuel Andronache, a mai precizat că ar putea oferi sprijinul formaţiunii la alegerile locale pentru candidaţii de la alte partide, în schimbul unor locuri eligibile în consiliile locale. „În principiu, ne dorim să avem candidaţi în toate localităţile judeţului, atât pentru funcţiile de primar, cât şi pentru consiliile locale. Totuşi, suntem dispuşi şi să susţinem candidaţii altor partide, dacă vom primi locuri eligibile pe listele de candidaţi pentru consiliile locale. Există un interes de acest gen din partea unor primari în funcţie din Valea Jiului, dar suntem deschişi şi pentru alte propuneri”, a declarat Emanuel Andronache. Acesta a adăugat că partidul a fost extrem de afectat de pe urma OG nr. 55 a traseiştilor, atunci când mai mulţi aleşi locali au sărit în barca altor partide, în prezent, în partid rămânând 17 consilieri locali. Tot atunci, PRM Hunedoara a fost abandonat chiar de preşedintele organizaţiei judeţene, primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, care s-a înscris în PNL.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Mihai Irimie a avut măcar câteva circumstanţe atenuante. E adevărat că onoarea nu figurează printre ele. În schimb Costel Avram nu avut decât una singura: prostia. Pe de altă parte cum să afirmi tu ca lider de partid că susţii candidaţii altor partide pentru primar dar să primeşti locuri eligibile pentru consilieri? Păi atunci de ce vă plângeţi de ordonanţa care a legiferat traseismul politic? Ceea ce vreţi să faceţi are un iz de prostituţie politică. Mai elegant spus este o atitudine de cuc.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

10 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

10 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

10 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

10 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

10 ore ago