Prinţul Paul al României a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani

Adriana Năstase

Ieri, primarul municipiului Petroşani, Ti­be­riu Iacob Ridzi, le-a propus aleşilor locali să voteze un proiect de hotărâre prin care i se re­trage titlul de Cetăţean de Onoare al mu­ni­cipiului, prinţului Paul al României (foto).
Decizia vine după ce prinţul Paul are o con­damnare de trei ani şi patru luni de în­chi­soare, cu executare.
Prinţul Paul Philippe al României a fost con­damnat definitiv la trei ani şi 4 luni de în­chi­soare în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din pădurea Sna­gov. El este dat în urmărire de Poliţie după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru executarea pedepsei. Prinţul locuia, împreună cu soţia sa, Lia a României, într-o vilă monument isto­ric din centrul Capitalei, aproape de Bule­var­dul Dacia, achiziţionată în leasing financiar în urmă cu 5 ani prin intermediul unei firme con­tro­late de cei doi soţi. Între timp, firma a intrat în faliment şi a fost radiată, după ce nu a mai plătit ratele.
„Având în vedere faptul că Prinţul Paul Philippe a României a fost condamnat prin sen­tinţă definitivă şi irevocabilă la pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea unor fapte penale, se impune retragerea titlului de ”Cetăţean de onoare” al municipiului Petro­şani Alteţei Sale Regale Prinţul Paul Philippe al României”, se arată în motivarea hotărârii.
Prinţul Paul al României a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani în anul 2012, pentru munca sa depusă pen­tru ţara noastră.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Da' pentru ce dracu' i s-a dat titlul acestui aventurier? Ce muncă a depus pentru țara noastră? Un escroc numit din ignoranță „prinț”, că nu i-a dat nimeni titlul ăsta, în cârdășie cu alți escroci, în frunte cu nașul, care au încălcat legile și i-au dat numele pe care îl are în buletin.Acum toți sunt viteji și se3 dau corecți.

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago