Prinşi cu lemn furat din pădure

Doi hunedoreni sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală de arbori, iar un al treilea a fost amendat, după ce au fost prinşi de poliţişti în urma unei acţiuni de verificare.
Poliţiştii din Baia de Criş au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comună, care trăgea cu calul trei arbori pe care îi tăiase din pădurea Composesoratului Rişculiţa. Oamenii legii au stabilit că acesta mai tăiase alţi trei arbori din acelaşi loc, pe care i-a fasonat şi pe care urma să îi transporte la domiciliul său.
Un caz asemănător a fost constatat şi de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Orăştie. Aceştia, în timp ce efectuau activităţi de patrulare pe raza comunei Romos, au depistat doi tineri, în vârstă de 29 şi de 18 ani, ambii din municipiul Orăştie, care transportau material lemnos cu o căruţă trasă de un cal. Arborii proveneau din Cantonul Silvic Romos şi au fost smulşi din sol de către cei doi, pentru a fi folosiţi ca lemn de foc. În cazul acestora, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală. Mai uşor a scăpat un bărbat de 50 de ani, din Buceş, prins de poliţişti pe D.N. 74 cu 1,20 mc de fag, fără a avea aviz de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos confiscat. (M.Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.