Categories: Sport

Primele la start, pe podium la final?

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României, cu patru sportive de la CNS „Cetate” Deva în lotul de şapte, va deschide „balul” Campionatului Mondial de la Glasgow, întrucât va evolua în prima subdiviziune, azi, 23 octombrie. Tricolorele vor concura în calificările pentru finalele pe echipe, individual compus şi pe aparate, alături de Spania şi alte două grupe mixte. Campionatul Mondial din Scoţia constituie criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, iar echipa României are ca obiectiv clasarea pe podium şi obţinerea biletelor pentru Brazilia.

Trei titulare, una rezervă
Anamaria Ocolişan, Andreea Iridon şi Laura Jurcă, de la CNS „Cetate” Deva, vor fi titulare în echipa României alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar (ambele Dinamo) şi Silvia Zarzu (CSM Oneşti), în vreme ce Andreea Munteanu (CNS „Cetate”) va fi rezervă. Tricolorele vor da startul întrecerii, întrucât vor evolua în prima subdiviziune a calificărilor, prima evoluţie fiind programată la sol, conform tragerii la sorţi.  Alături de fetele noastre, primele emoţii ale competiţiei vor fi trăite de echipa Spaniei şi alte două grupe mixte. Concursul debutează la ora 9:15 (ora în Marea Britanie), adică ora 11:15 în România. Cele mai bune opt formaţii obţin calificarea pentru finala pe echipe programată marţi seara. Acestea vor obţine automat şi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, programate în august 2016.

Calificări de două zile
Calificările în concursul feminin, ca şi în cel masculin de altfel, durează două zile. În prima zi, alături de România vor intra în concurs alte două forţe mondiale care aspiră la medalii, Marea Britanie (subdiviziunea 4, ora 18:30) şi Rusia (subdiviziunea 5, ora 20:45). China şi SUA vor debuta o zi mai târziu. În total, la start sunt calificate 24 de echipe naţionale, iar cele care se vor clasa pe locurile 9-16 vor mai avea o şansă să ajungă în formulă completă la JO 2016 (5 sportive) în urma unui turneu preolimpic în Brazilia. După respectivul concurs, primele patru echipe clasate se califică pentru Rio. Un număr de 592 de gimnaşti şi gimnaste participă la Campionatele Mondiale de la Glasgow. De asemenea, 17 naţiuni au număr maxim de participanţi (14): Belgia, Brazilia, Canada, China, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Japonia, Olanda, România, Rusia, SUA.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago