Primarul Viorel Arion în patria lui Confucius

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVolodia Macovei

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a efectuat o vizită în China, la invitaţia Institutului Confucius. Edilul hunedorean a reuşit, cu această ocazie, să iniţieze un dialog ce va putea duce la înfrăţirea între Hunedoara şi oraşul chinez Quzhou.
Un eveniment aniversar
Primarul de Hunedoara, alături de delegaţi din Spania, Statele Unite ale Americii, Rusia, Finlanda şi Coreea de Sud, au fost invitaţii Institutului Confucius la o călătorie aniversară, la 2.564 de ani de la naşterea celui mai mare filosof chinez, în zona de origine a acestuia. Programul deplasării a cuprins o vizită în Shanghai, în 22-23 septembrie, una în Hangzhou, în 24-25 septembrie şi ultima în Quzhou, în 26-29 septembrie 2013.
Viorel Arion a fost prezent inclusiv la un seminar dedicat acestei aniversări, în Quzhou, la care au participat studenţi, oficiali şi locuitori din zonă. „A fost un moment deosebit, mai ales că lucrările acestui seminar dedicat lui Confucius au fost conduse de cel de-al 75-lea descendent al marelui filosof chinez”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, primarul Hunedoarei.
Limba chineză la Hunedoara
Prezenţa edilului hunedorean în China este legată şi de un eveniment local de mare importanţă, apariţia la Hunedoara a celei mai noi filiale a Institutului Confucius din Cluj Napoca. Din 15 octombrie, la Colegiul Traian Lalescu, la Colegiul Iancu de Hunedoara şi la Biblioteca municipală Hunedoara, vor fi deschise trei clase de predare a limbii chineze, cu cursuri despre tradiţii şi artă chineză. Vor veni doi profesori de limbă chineză, care vor locui în Hunedoara.
Înfrăţire cu Quzhou
În timpul acestei vizite în China, primarul Hunedoarei a discutat cu primarul din Quzhou, Shen Renkang, şi au stabilit împreună să facă un schimb de scrisori de intenţie privind o posibilă înfrăţire între cele două oraşe. E interesant de notat că viitorul „frate” al municipiului Hunedoara are nu mai puţin de 2,4 milioane de locuitori. În plus, edilul hunedorean a mai avut discuţii şi la Consulatul Român din Shanghai.

2 comentarii la „Primarul Viorel Arion în patria lui Confucius”

  1. Investitorii minunati din campanie nu ia m ai gasit … ai naibii chinezi
    Lasa ne lasa ne

  2. Uite matusa Oprisiu cum se plimba cu primarul. Ce mandra e in poza! Pe Mircia Muntean l-a ajutat sa mearga in „studentie”, acum urmeaza oita de Viorel. Mai bine tac, or fi altele la mijloc, mai sentimentale… Ca nu se plimba ei de manuta prin lume, asa degeaba

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.