Primarul Ioan Vălean, faţă cu alegătorii din Geoagiu

Oana Mihnea

În ultimii patru ani, oraşul Geoagiu şi localităţile aparţinătoare şi-au schimbat aproape radical înfăţişarea. Cetăţenii au urmărit îndeaproape investiţiile care s-au derulat în comunitate şi acum au tras linie. Eforturile administraţiei locale de a transforma oraşul în unul modern şi atrăgător şi-au spus cuvântul.

Drumuri asfaltate, terenuri de sport, trotuare
Locuitorii satului aparţinător Gelmar se pot mândri de ceva vreme cu un teren de sport cu nocturnă, aşa cum rar îţi este dat să vezi prin judeţul nostru. De asemenea, toate străzile din localitate au fost asfaltate şi fiecare cetăţean are trotuar şi zonă verde în faţa porţii. „Este mare diferenţă între ce era înainte şi ce este acum. Prin Gelmar erau drumuri de ţară, acum totul este asfaltat. Este singurul primar care s-a gândit şi la satul nostru şi s-a ocupat de el. A ţinut cont de cererile noastre şi s-a ţinut mereu de promisiuni. Avem parc, băncuţe, zone verzi, chioşc. Am înţeles că are acum în plan să ne facă şi o capelă, care este extrem de necesară. Şi mai trebuie să termine şanţurile pentru apa pluvială. Am numai cuvinte de laudă la adresa primarului nostru, întotdeauna a fost sociabil, este un om serios şi gospodar“, a precizat Mariana Crişan, o localnică din Gelmar.
Primăria Geoagiu i-a ajutat şi pe cei care locuiesc la bloc să aibă un loc pentru a-şi parca maşinile. „În primul rând vreau să spun că primarul nostru este un profesor excelent, un bun organizator, lucru care s-a văzut prin schimbările făcute spre bine pentru Gelmar. Intrarea în sat arată foarte bine, zona cu terenul de sport este deosebită, ne-a asfaltat toate străzile şi avem trotuare. Totul arată foarte bine, acum ne rămâne nouă, oamenilor, să întreţinem ceea ce s-a făcut de către primărie. Şi la Gostat este un părculeţ pentru copii, un mini teren de fotbal şi primăria i-a ajutat pe oameni cu materiale şi cu terenuri să îşi facă garaje la bloc. Nu am ce să îi reproşez primarului“, ne-a povestit Ioan Necşa, din Gelmar.

A ţinut cont de fiecare om în parte
Şi cei care locuiesc în părţile mai mărginaşe ale oraşului Geoagiu au beneficiat de investiţii importante. „Este cel mai bun primar pe care l-am avut, pentru că a făcut foarte multe pentru noi. Ne-a făcut trotuare, avem canalizare, nu ne-a lăsat de izbelişte cum au făcut alţii. Ne ajută cu orice avem nevoie, tot timpul când am fost la primărie m-a servit şi m-a primit cu braţele deschise. A făcut capelă la Biserica Ortodoxă din Geoagiu, a reabilitat Colegiul Tehnic Agricol „Al. Borza“, a terminat de reabilitat Catedrala din oraş, a făcut şi grădiniţa cu program prelungit. Sunt foarte mulţumită de el“, a declarat Maria Igna, din Geoagiu.

Staţiunea atrage şi mai mulţi turişti
Şi Mihaela Achim, din Geoagiu, are numai cuvinte de laudă la adresa primarului Ioan Vălean. „Mi-a fost diriginte patru ani de liceu şi şef ulterior. Este un bun gospodar, vine şi discută mereu cu noi şi ne întreabă ce avem nevoie, tot timpul ne-a ajutat. Sunt mulţumită că avem trotuare, străzi asfaltate“, a menţionat Mihaela Achim. Actuala conducere a Primăriei Geoagiu n-a lăsat deoparte proiectele începute în trecut. „A încheiat tot ce au lăsat alţii neterminat şi a început alte proiecte noi. Este un om de cuvânt, tot ce a spus că va face, a făcut, nu ne-a minţit. Acum ne-a promis că va face tot posibilul să aducă apă din altă sursă, pentru că asta pe care o avem este de proastă calitate şi sunt sigur că aşa va face. Lucrurile merg înspre foarte bine şi sunt convins că este singurul primar care poate duce proiectele mai departe“, a spus Adrian Firu, din Geoagiu.
Şi în Staţiunea Geoagiu Băi se pot observa schimbări majore. De la bazinul acoperit, care aduce turişti şi în anotimpul rece, până la amenajarea intrării în staţiune şi montarea de indicatoare. „Sunt încântată de modul cum a dezvoltat staţiunea. Este curăţenie, s-a preocupat de bunul mers al lucrurilor, toate străzile sunt asfaltate. S-a văzut efectul pe care l-a avut deschiderea bazinului acoperit, pentru că iarna aceasta am avut mai mulţi turişti decât în alţi ani. Primarul este un om extraordinar, sociabil, rezolvă toate problemele, este interesat de solicitările oamenilor“, ne-a povestit Valeria Stănilă.
Sunt şi voci care au unele doleanţe la adresa conducerii primăriei, însă nu unele foarte grave. În anumite cartiere din oraş lipsesc unele lucruri, pe care oamenii şi le-ar dori. „Vrem să se facă şi la noi ce s-a făcut la Gelmar. Ne-a promis, acum aşteptăm să vedem. Vrem un cămin unde oamenii nevoiaşi să poată face o înmormântare, o pomană, o onomastică. Mai vrem să rezolve problema locurilor de muncă, pentru că nu sunt destule“, a menţionat Marian Blană.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • bravo d-lui primar ! ; este unul dintre cei mai competenti oameni pe care i-am cunoscut . sorin baldea

  • bravo d-lui primar ! ; este unul dintre cei mai competenti oameni pe care i-am cunoscut . sorin balba

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago