Primarul Hunedoarei susţine că administraţia judeţeană nu a ştiut să gestioneze situaţia câinilor vagabonzi. Şi-a înfiinţat serviciul municipal pentru gestionarea maidanezilor

Sorina Popa

După ce Camera de Conturi Hunedoara a decis că finanţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS)“, de către Consiliul Judeţean nu este legală, tot mai mulţi maidanezi au ajuns pe străzi. De aici şi reclamaţiile care au ajuns pe masa primarilor din judeţ. În aceste condiţii, primarii au concluzionat că e nevoie să-şi înfiinţeze propriul serviciu pentru gestionarea câinilor vagabonzi.

Operaţional de la 1 februarie
De aceea, primarul Dan Bobouţanu (medalion) a luat taurul de coarne şi a propus aleşilor locali înfiinţarea unui asemenea serviciu la nivelul municipiului Hunedoara.
„Anul trecut s-a votat înfiinţarea serviciului în cadrul societăţii de salubritate a primăriei, pentru gestionarea maidanezilor. Am aprobat deja organigrama, sunt şapte posturi, dintre care doi medici veterinari. De la 1 februarie, serviciul va fi operaţional. Nu e corect ca aceste animale să ajungă din nou pe străzi. Sunt foarte multe reclamaţii la noi, oamenii sunt speriaţi, şi pe bună dreptate. Dar nu e corect nici să omorâm câinii maidanezi. Este obligaţia noastră să gestionăm situaţia. Câinii trebuie capturaţi şi duşi în adăpostul nostru de la unitatea militară. Acolo vor fi deparazitaţi, avem medicamentele necesare, personal, hrană pentru ei. Vom face campanii pentru ca animalele să fie adoptate. Vrem să fim civilizaţi, nu să avem cazuri de cetăţeni care, din cauză că unele din animale sunt agresive, să le omoare. Nu am stat la mila celor de la Consiliul Judeţean, şi am înfiinţat serviciul pentru câinii fără stăpân. Mai ales că instituţia judeţeană a demonstrat că nu a ştiut să-şi facă datoria şi Serviciul judeţean pentru câinii fără stăpân s-a desfiinţat. Vina le aparţine în exclusivitate celor de la Consiliul Judeţean. Acum este vorba de serviciul pentru câini, mai încolo probabil va fi vorba de serviciul pentru apă şi de cel pentru deşeurile menajere. Nu au ştiut să gestioneze situaţia şi acum refuză să dialogheze cu mine despre acest subiect”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei.

Totuşi, a funcţionat şapte ani
Reamintim că, după intervenţia Curţii de Conturi, care a susţinut că finanţarea Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân de către Consiliul Judeţean este ilegală, iar administraţia judeţului a oprit finanţarea, SJOAFS şi-a oprit practic activitatea, după şapte ani de la înfiinţare, timp în care chiar a reuşit să ţină sub control problema câinilor fără stăpân din localităţile judeţului. Dar, nu-i nici o noutate, aşa-i la noi. Când un lucru începe să meargă bine, se găseşte cineva să-şi bage coada ca să-l strice.

3 comentarii la „Primarul Hunedoarei susţine că administraţia judeţeană nu a ştiut să gestioneze situaţia câinilor vagabonzi. Şi-a înfiinţat serviciul municipal pentru gestionarea maidanezilor”

  1. Da maidanezul militian Perta mai sifoneaza la SRI? Intreb pt CA asta a facut cit a fost militian. Un militian de doi bani.

  2. Curtea de conturi, cu toti desteptii de acolo, ar fi trebuit sa ii maidanezii in curtea proprie. De cate ori ii intrebi ceva, fie sunt evazivi, fie nu vor sa spuna, fie spun ca intrebarea nu face obiectul controlului in curs. Chestia e ca am impresia ca, de multe ori, nu stiu ce sa raspunda si o dau cotita.

  3. Tot ce înseamnă ”organ” în țara asta, clocăie de sinecuri și ”pile” . Ce răspunsuri să dea habarniștii ăștia care știu doar să ”mulgă” ?

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.