Primarul Florin Oancea: Toate cartierele din Deva vor fi modernizate

Adriana Năstase

Cartierul Dorobanți din municipiul Deva este primul pe care administra­ția locală a început să-l modernizeze.
Procesul a început anul acesta și va fi finalizat anul viitor. Toate cartierele devene vor intra pe mâna specialiștilor și va fi reparată infrastructura. Pentru că ani buni nu s-a mai făcut o reparație capitală și era necesar accest lucru. S-a intervenit la asfalt, borduri, scurgeri de canalizare, zone verzi.

Fără rampe pentru handicapați
„Pentru Cartierul Dorobanți, ter­me­nul d­e finalizare a etapei de mo­der­nizare este 1 mai 2022. Va fi un ex­emplu pentru toată lumea, cum va fi predat un cartier la cheie. Un cartier complet reabilitat. De la amprenta blocurilor, trotuarele, aleile, zonele verzi. A fost turnat covor asfaltic pe carosabil dar și pe trotuare. Accesul în blocuri a fost reparat, erau locuri unde scările erau deteriorate. Nu existau rampe pentru persoanele cu handicap. Au fost înlocuite capacele de cana­lizare, s-au ridicat la nivel gurile de scur­gere a apei”, a declarat Florin Oancea (foto), primarul municipiului Deva.

Cel mai mare proiect de regenererare urbană
Contractul pentru reabilitările car­tierelor este unul multianual. Pentru Cartierul Dorobanți, suma necesară pentru aceste reparații și modernizări se ridică la 1,5 milioane de lei.
Zonele verzi, un lucru important pentru cartiere, vor fi și el refăcute. Aici este domeniul celor de la Serviciul Public de Întreținere și Gospodărie Municipală Deva.
„Nu putem să terminăm anul acesta toate cartierele. Dar, după Dorobanți urmează Dacia, Gojdu și Progresul, anul acesta. Apoi, la anul continuăm cu celelalte, Micro 15, o parte. Jumătate din Cartierul Micro 15 va intra într-un amplu proces de regenerare urbană, cel mai mare proiect de acest gen din Deva. Este vorba de o investiție de 5 milioane de euro. În paralel, în 2023, mergem cu reabilitarea celeilalte jumătăți din Micro 15, astfel încât până la finele anului viitor să fie gata tot. Vor fi cartiere la cheie”, a adăugat edilul șef al reședinței de județ.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago