Categories: Comunitate

Primarul din Toteşti nu se sperie de anul 2010

Adriana Năstase

 Edilul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi (foto), a declarat anul 2009 ca fiind unul mediu, din punct de vedere al investiţiilor. Ca în orice domeniu, rămâne întotdeauna loc de mai bine, însă este de apreciat că într-un an declarat „de criză“, s-a reuşit implementarea multor proiecte.
Edilul şef, Tiberiu Pasconi, susţine că există un proiect pe Măsura 322, în faza de achiziţie. El vizează alimentarea cu apă, canalizarea, construcţia unei creşe la Păclişa şi conservarea tradiţiilor populare, în satul Toteşti. De asemenea, la Toteşti se doreşte înfiinţarea unui ansamblu folcloric mixt, pentru ca obiceiurile locului să fie perpetuate, prin unicitatea lor.

Împreună cu localităţile învecinate
Se lucrează, în continuare, la întocmirea unor proiecte comune cu localităţile învecinate, prin înfiinţarea de Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare. În prezent, în Toteşti, funcţionează două asemenea asociaţii, împreună cu cei din comunele General Berthelot şi, respectiv, Sarmizegetusa.
Potrivit primarului comunei Toteşti, reţeaua de iluminat public din comună a fost reabilitată în proporţie de 70 la sută, lucrările continuând şi în prezent.În ceea ce priveşte asfaltările, acestea au fost realizate la Păclişa şi Cârneşti, pe baza fondurilor proprii. Au fost pietruite şi câteva drumuri comunale, pentru ca traficul să se fluidizeze  şi să nu mai reprezinte un impediment pentru cei care se deplasează în zonă.

Sală de sport
Alte lucrări au fost cele de modernizare a Căminului Cultural şi a Bisericii din satul Reea. „Avem proiecte depuse, pentru realizarea unei săli de sport la Toteşti, precum şi amenajarea de zone verzi şi parcuri”, a spus primarul comunei Toteşti.
Din păcate, ca peste tot în ţară, rata şomajului creşte simţitor, punând în dificultate  siguranţa şi confortul celor în cauză. Se anunţă un an dificil, cu multe lacune economice şi cu mari dificultăţi, dar edilul îşi asigură consătenii că va fi devotat proiectelor demarate, precum şi celor vizate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

o oră ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

o oră ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

o oră ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

o oră ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

o oră ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

o oră ago