Categories: EvenimentFlash

Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, eliberat din arest preventiv şi trimis în arest la domiciliu

  Primarul suspendat al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost eliberat din arestul preventiv. Vineri, 13 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis contestaţia faţă de prelungirea măsurii şi a dispus trimiterea sa în arest la domiciliu până în 11 aprilie, inclusiv. Decizia este definitivă.
Potrivit minutei instanţei, pe perioada arestului la domiciliu, Cornel Resmeriţă va avea de respectat anumite obligaţii impuse de magistraţi. „Nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar. Trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi şi martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului Cornel Resmeriţă că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Cornel Resmeriţă a ajuns în arest preventiv pentru acuzaţiile din dosarul „Gala Bute” în care este cercetat alături de fostul ministru Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, ambii aflaţi în arest preventiv, dar şi alţi inculpaţi, printre care Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Ştefan Lungu, faţă de care au fost luate măsuri privative de libertate. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago