Primarul din Lupeni are două mari priorităţi

Magdalena Şerban

Alimentarea cu gaz a municipiului Lupeni este unul dintre proiectele pe care edilul-şef Cornel Resmeriţă (foto) şi-l doreşte implementat în întregime, cât mai curând. În paralel, Staţiunea Straja rămâne şi ea în prim-planul investiţional al administraţiei locale.

 Finalizarea reţelei de gaz metan
„Din nefericire, nu depinde numai de noi finalizarea lucrărilor la reţeaua de gaz metan, ci de constructor şi, bineînţeles, de societatea E.ON Gaz. Primăria are cuprinsă în buget suma necesară terminării acestor lucrări, însă trebuie să fie respectaţi toţi paşii care implică atât normele legale, cât şi siguranţa oamenilor. Deci, implică timp. Momentan, ar mai fi de acoperit circa 10 la sută din municipiu, un procent foarte important pentru noi”, arată edilul-şef din Lupeni. Acesta mai spune că nu au lipsit micile animozităţi înregistrate în rândul unora dintre localnici, care ar fi preferat prioritizarea investiţiei în zonele lor de interes, dar nu se poate acoperi totul, dintr-o dată.

Straja rămâne în prim-plan
Referitor la Staţiunea Straja, motorul turistic al municipiului şi al zonei, primarul subliniază faptul că reprezintă un pol de interes major şi în 2014. „Avem un proiect european vizând introducerea reţelei de canalizare aici, pe care sperăm să reuşim să-l implementăm. Aducţiunea cu apă e rezolvată. Este o vorbă cum că turismul ar fi o opţiune alternativă mineritului, dar pentru minerit în Valea Jiului sau pentru siderurgie în Hunedoara, nu prea mai sunt soluţii. Noi am fost un judeţ monoindustrial şi încă rămân neacoperite cele două domenii. Sigur că da, turismul este binevenit, implicând activităţi private şi oferind prilejul de a se crea noi locuri de muncă. Momentan, în staţiune sunt 327 de pensiuni”, menţionează Cornel Resmeriţă.
Potrivit edilului, din statistica ultimilor ani, în ciuda faptului că a existat zăpadă puţină, Straja a fost foarte populată. „Sperăm să reuşim şi pe viitor, să ne descurcăm cu zăpada. Cu ajutorul programelor investiţionale câştigate, am achiziţionat tunuri de zăpadă, dar nu fac faţă decât dacă este o temperatură prielnică. Altfel, la temperaturi mari, consumăm doar energie electrică şi apă, degeaba. În plus, consumul este mare”, încheie acesta.
De amintit că în luna octombrie 2002, Straja a fost declarată staţiune turistică de interes local, prin hotărâre guvernamentală. De atunci, lucrurile au evoluat de la an la an, micuţa localitate montană dovedind că Valea Jiului poate înseamna şi altceva decât cartierele muncitoreşti cu aspect de ghetou. Aici sunt amenajate opt pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Patru dintre ele beneficiază de instalaţie de nocturnă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago