Extinderea alimentării cu gaz metan, pe ultima sută de metri la Lupeni

04 Cristian ResmeritaLucrările la extinderea reţelei de gaz metan din Lupeni se află în plină desfăşurare. Finalizarea lor va aduce administraţiei publice posibilitatea de a se orienta şi către alte investiţii majore. De ani buni, primăria susţine sută la sută acest program din forţe proprii de finanţare, fiind caz unic la nivel naţional.
„În momentul de faţă, avem branşată la reţeaua de gaz metan toată suprafaţa de blocuri, excepţie făcând două blocuri situate în zona de exploatare a Minei Lupeni, care mai trebuie branşate, dar prin aceste lucrări se va rezolva şi acest aspect. Lupeniul deţine două puncte din care se distribuie gaz: unul în zona Cina şi altul la Bărbăteni. Dacă s-ar fi semnalat vreo defecţiune, partea de jos risca să rămână fără alimentarea cu gaz metan. De aceea, vom face în aşa fel, încât să închidem un inel care face legătura între cele două Staţii de Reglare şi Montaj, ca în cazul în care ar  apărea o defecţiune la una dintre ele, să putem alimenta tot municipiul din oricare din aceste două puncte. De asemenea, luăm în calcul şi cartierele de case, oamenii dorind să beneficieze de această utilitate. Deocamdată, trebuie să studiem mai detaliat ceea ce implică acest demers şi dacă legislaţia permite măcar să venim cu alimentarea până în faţa porţii. Sunt multe gospodării în discuţie. Cei de la case, în principal, sunt momârlani care mai deţin păduri, deci le-a fost mai la îndemână să se încălzească cu lemn, dar există şi pensionari sau persoane care au lucrat în minerit şi care au beneficiat şi beneficiază de subvenţii la energia electrică. Cert este că proiectul de alimentare cu gaz a municipiului s-a făcut în 1996, iar la acea vreme, legea prevedea că se poate asigura alimentarea doar în cartierele de blocuri. Este cea mai mare cheltuială pe care municipalitatea a făcut-o în utimii 12 ani, din această cauză nereuşind să ne mai angrenăm şi în alte lucrări mari. Acum este timpul să se finalizeze şi să mergem mai departe cu altele“, a precizat Cristian Resmeriţă (foto), primarul municipiului Lupeni. (M.Şerban)

Un gând despre „Extinderea alimentării cu gaz metan, pe ultima sută de metri la Lupeni”

  1. un lucru foarte util lupenenilor!As ruga pe aceasta cale pe d-nul primar sa trimita pe cei cu ajutorul social sa faca curatenie la cimitirul Eroilor din Lupeni!Eu am facut curatenie pe banii mei ,dar ne fiind o rampa amenajata pentru gunoi,oamenii au pus la loc unde obisnuiau ei.Inainte macar de sarbatori tot se facea curatenie la troita ridicata in memoria celor morti in mina,dar de cel putin trei ani nu s-a mai facut nimic in acest sens!MULTUMESC anticipat,sperand in rezolvarea problemei!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.