Categories: Comunitate

Extinderea alimentării cu gaz metan, pe ultima sută de metri la Lupeni

Lucrările la extinderea reţelei de gaz metan din Lupeni se află în plină desfăşurare. Finalizarea lor va aduce administraţiei publice posibilitatea de a se orienta şi către alte investiţii majore. De ani buni, primăria susţine sută la sută acest program din forţe proprii de finanţare, fiind caz unic la nivel naţional.
„În momentul de faţă, avem branşată la reţeaua de gaz metan toată suprafaţa de blocuri, excepţie făcând două blocuri situate în zona de exploatare a Minei Lupeni, care mai trebuie branşate, dar prin aceste lucrări se va rezolva şi acest aspect. Lupeniul deţine două puncte din care se distribuie gaz: unul în zona Cina şi altul la Bărbăteni. Dacă s-ar fi semnalat vreo defecţiune, partea de jos risca să rămână fără alimentarea cu gaz metan. De aceea, vom face în aşa fel, încât să închidem un inel care face legătura între cele două Staţii de Reglare şi Montaj, ca în cazul în care ar  apărea o defecţiune la una dintre ele, să putem alimenta tot municipiul din oricare din aceste două puncte. De asemenea, luăm în calcul şi cartierele de case, oamenii dorind să beneficieze de această utilitate. Deocamdată, trebuie să studiem mai detaliat ceea ce implică acest demers şi dacă legislaţia permite măcar să venim cu alimentarea până în faţa porţii. Sunt multe gospodării în discuţie. Cei de la case, în principal, sunt momârlani care mai deţin păduri, deci le-a fost mai la îndemână să se încălzească cu lemn, dar există şi pensionari sau persoane care au lucrat în minerit şi care au beneficiat şi beneficiază de subvenţii la energia electrică. Cert este că proiectul de alimentare cu gaz a municipiului s-a făcut în 1996, iar la acea vreme, legea prevedea că se poate asigura alimentarea doar în cartierele de blocuri. Este cea mai mare cheltuială pe care municipalitatea a făcut-o în utimii 12 ani, din această cauză nereuşind să ne mai angrenăm şi în alte lucrări mari. Acum este timpul să se finalizeze şi să mergem mai departe cu altele“, a precizat Cristian Resmeriţă (foto), primarul municipiului Lupeni. (M.Şerban)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • un lucru foarte util lupenenilor!As ruga pe aceasta cale pe d-nul primar sa trimita pe cei cu ajutorul social sa faca curatenie la cimitirul Eroilor din Lupeni!Eu am facut curatenie pe banii mei ,dar ne fiind o rampa amenajata pentru gunoi,oamenii au pus la loc unde obisnuiau ei.Inainte macar de sarbatori tot se facea curatenie la troita ridicata in memoria celor morti in mina,dar de cel putin trei ani nu s-a mai facut nimic in acest sens!MULTUMESC anticipat,sperand in rezolvarea problemei!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

9 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

9 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

9 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

9 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

9 ore ago