Categories: Comunitate

Primarul din Lelese se descurcă şi pe vremuri de criză

Comună mică, dar cu suflete mari, Lelese îi oferă lui Ciprian Achim (foto), primul om al obştii locale, ceea ce după cum spune chiar el, îi va fi emblematic pentru tot restul vieţii: statutul de pădurean. Cu toate acestea, problemele băneşti nu au ocolit primăria, aşa că edilul încearcă să le rezolve cum poate, pentru a nu umbri cu nimic, viaţa de zi cu zi a comunităţii.
„Banii par că au uitat să circule şi pe la noi. Dar încercăm să ne descurcăm. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm condiţiilor. Momentan, ne ocupăm de asfaltări de uliţe şi străzi. Măcar câte 100 de metri, pe cum se poate. E vorba de cele din satele Cerişor şi Lelese. Inundaţiile au stricat puţin din drumuri, dar ne-a ferit Dumnezeu de mai rău. Pietruirile le facem cu oamenii şi utilajele de la primărie, iar cu banii ce-i primim din alte surse (pe proiecte sau de la Consiliul Judeţean), facem betonările. Bătăi de cap avem cu plăţile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Sunt restanţe de o lună. Dosarele sociale, în schimb, s-au subţiat considerabil ca număr: mai avem doar două şi această cifră mică se datorează faptului că păşunile nu le-am concesionat străinilor, ci am preferat să le dăm mai bine oamenilor locului, prin asociaţiile de proprietari, care, la rândul lor, au angajat oameni din comună, pentru lucru. Aceasta a fost şi condiţia noastră adresată asociaţiilor respective: să angajeze persoane cu probleme de ordin social” a precizat Ciprian Achim. Potrivit edilului, administraţia locală deţine 700 de hectare de păşune, din care 600 sunt concesionate, iar pentru 40 de hectare, primăria primeşte subvenţii de la APIA.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

11 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

11 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

11 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

11 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

11 ore ago