Categories: Comunitate

Primarul din comuna Râu de Mori are o solicitare. „Este nevoie de alocări bugetare destinate zonelor turistice”

Magdalena Şerban

Majoritatea primarilor hunedoreni nu se numără printre cei care au ales să majoreze grila de impozitare, în 2020 taxele locale rămânând la acelaşi nivel cu anii precedenţi. Un exemplu în acest sens este conducerea comunei Râu de Mori.

„Doar le-am actualizat la rata inflaţiei. Din 2017 noi nu le-am mai majorat. Viaţa oamenilor e destul de grea, iar nevoile se înmulţesc de la an la an. Aş vrea să anunţ faptul că dacă persoanele fizice îşi vor achita dările până în ultima zi din martie, vor beneficia de o reducere de 10 procente. Persoanele juridice au o reducere de unu la sută. Nu ne permitem să acordăm mai mult, bugetul nostru bazându-se foarte mult pe încasări. Cam din asta trăim. Cei care deţin pensiuni date în circuitul turistic şi îşi desfăşoară activitatea doar jumătate din an, conform Codului Fiscal în vigoare au valori reduse de impozitare”, a afirmat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.
Legat de 2020, acesta spune că are aşteptări realiste, însă îşi doreşte ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să se facă ceva în privinţa alocărilor bugetare aferente unităţilor administrative în raza cărora se practică turismul. ,,Sunt permanent nemulţumit de cadrul legal, care este incomplet. Nu avantajează cu nimic zonele în care activitatea turistică e una intensă. Nu mă refer la zonele cu două-trei cabane, ci la cele ca noi, cu o capacitate de cazare de circa o mie de locuri. Cu ce ne ajută pe noi că avem această ofertă? Cu nimic. Proprietarilor, respectiv turiştilor, nu le trebuie apă, canalizare, drumuri asfaltate etc? Alocările primite pentru dezvoltarea turismului sunt zero. Chiar trebuie să se schimbe ceva”, e de părere primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

15 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

16 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

23 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

23 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

23 de ore ago