Comunitate

Primarul din Baia de Criş le-a cedat fotoliul celor mici

Magdalena Şerban

Chiar dacă au puţini ani de şcoală şi de viaţă, cei mici s-au purtat cu maturitate ieri, când primarul comunei Baia de Criş i-a lăsat ca preţ de câteva minute să-i ţină locul la cârma administraţiei publice locale. Totul s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului educaţional ,,Micul cetăţean”, demarat de Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din comună, în colaborare cu primăria.

„Am avut o întâlnire cu 16 copii de la şcoala primară din satul Rişculiţa, respectiv de la cea gimnazială din Baia de Criş, care ne-au vizitat pentru a vedea cum merg treburile într-un sediu de primărie şi mai ales cum se simte totul din scaunul de primar. Au fost însoţiţi de directorul unităţii şcolare, prof. Iancu Adrian Corpoş, învăţătoarea Bibiana Cean şi educatoarea Mirela Ban. Mi s-au pus întrebări, am fost tras la răspundere la modul cel mai plăcut posibil şi am discutat despre diverse lucruri care s-au dovedit interesante şi pe placul micilor curioşi. I-am chestionat despre ce vor să facă în calitate de primar şi aşa am aflat că îşi doresc să vopsească porţile de la şcoală şi să facă un teren de fotbal. Nu au mai fost organizate astfel de acţiuni, cel puţin de când mă aflu în fruntea comunităţii, însă au existat altele, tot în colaborare cu şcolile. Ne dorim implicarea civică a celor mici şi conştientizarea drepturilor, dar şi a obligaţiilor cetăţeneşti pe care le au, rolul demersului fiind unul formativ”, a declarat Mihaiu Liviu Gorcea, primarul din Baia de Criş.
O altă veste dată de acesta este că fiecare copilaş din satele aparţinătoare va primi câte un pachet de Crăciun, de la preşcolari până la şcolarii de gimnaziu, pregătindu-se în jur la 180 de pachete. Alocările bugetare s-au făcut în urma şedinţei de Consiliu Local ce s-a desfăşurat luna trecută, iar speranţa conducerii comunei este că valoarea lor se va suplimenta în cazul în care se va concretiza vreo sponsorizare. De asemenea, mai trebuie spus că urmează ediţia a doua a spectacolului „E vremea colindelor”, manifestarea având loc la căminul cultural din Ţebea, în data de 15 decembrie, începând cu ora 17. Intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi să vină cât mai mulţi localnici, în special.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago