Categories: ActualitateFlash

Primarul Dan Bobouţanu a dat lovitura cu proiectele finanţate de executiv. 10 milioane de euro pentru municipiul Hunedoara

Natalia Bumbac

Bucurie fără margini pe capul conducerii Primăriei Hunedoara ieri, după ce ministrul Dezvoltării a publicat lista cu proiectele care vor primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Nu vrea să se împrumute de la bănci
Din cele 36 de cereri de finanţare depuse de municipalitate, au fost declarate eligibile 35, fiind prevăzute sumele necesare lucrărilor. Valoarea totală a proiectelor pentru care Primăria Hunedoara va primi sprijin financiar de la Guvernul României depăşeşte 10 milioane de euro. Primarul muncipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a subliniat că din aceşti bani va realiza promisiunile din campania electorală de a investi în Sănătate, Educaţie şi Infrastructură.
„Astăzi (n.r.-ieri), am primit confirmarea că din 36 de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, 35 sunt declarate eligibile. Valoare totală a finanţărilor este de circa 45 de milioane de lei. Este o realizare a întregii echipe administrative şi tehnice a primăriei şi demonstrează încă o dată că lucrurile pe care le-am declarat în campania electorală, că vom investi în Educaţie, Sănătate şi Infrastructură, se confirmă prin această aprobare. Important este să nu ne împrumutăm de la bănci pentru a investi în municipiul Hunedoara, ci să scriem proiecte bune care să fie finanţate atât de către Guvernul României, cât şi din fonduri europene”, a declarat primarul Dan Bobouţanu. Din totalul celor 35 de proiecte, nouă sunt de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere din localitate. Un alt obiectiv finanţat de guvern va fi dotarea Laboratorului de radiologie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” cu un computer tomograf, în valoare de circa 1,2 milioane de lei. Celelalte 25 de proiecte sunt pentru dotarea şi modernizarea unităţilor şcolare din municipiu.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • URA..AA ! A venit MĂLAIU ! Ce mai FREAMĂT, ce mai ZBUCIUM ,acuma pe capul PRIMARULUI cum și CUI să dea BANII firmelor de CASĂ care sau luptat la ALEGERI ! CREȘE-GRĂDINIȚE--ȘCOLI -SPITAL -ȘOSELE și TROTUARE ,TOATE se vor FACE ! NU acum ...mai spre SFĂRȘIT și asta dacă suntem CUMINȚI și ÎL vom REALEGE că tare GOSPODAR este! Sau pe VICE -PRIMĂRIȚĂ că este o damă BUNĂ și se pricepe la TOATE !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago