Categories: ActualitateFlash

Primăria Deva i-a pus sechestru pe bunuri

Nicolle Ebner

Primăria Deva a demarat procedura de executare silită a societăţilor cu datorii la bugetul local. Potrivit declaraţiilor făcute de primarul Mircia Muntean, printre restanţieri se numără şi fostul viceprimar Florin Oancea (foto).

Mii de firme cu probleme financiare
„I-am pus sechestru pe firmă şi pe apartament, pentru că are impozite şi taxe restante, la bugetul local, în valoare de 266 milioane lei. Am pus sechestru asigurator şi de mâine (n.r-ieri), Florin Oancea rămâne fără apartamente şi fără toate bunurile”, a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.
La rândul său, Florin Oancea răspunde că, în vreme de recesiune, anormale sunt cazurile în care nu ai datorii, nicidecum faptul că te lupţi să supravieţuieşti. “La fel ca oricare cetăţean din această ţară, trăind în lumea reală, mă confrunt şi eu, Florin Oancea, cu aceleaşi probleme financiare. Vina, în mare parte, este a sistemului şi prin urmare, mă lupt, ca toată lumea, să-mi rezolv problemele de natură financiară pentru firmele în care sunt acţionar. Dacă, în vremuri de criză, nu aveam credite bancare şi dificultăţi de plată, însemna că fac parte din acea categorie de politicieni favorizaţi de fiecare guvernare. Or, tocmai faptul că am acelaşi gen de probleme cu care se confruntă fiecare dintre români, mă face să mă uit în ochii devenilor, fără să-mi fie ruşine sau teamă că pot fi acuzat că am beneficiat de contracte oneroase. Iar pentru sumele restante la bugetul local, plătesc aceleaşi penalităţi pe care le achită orice contribuabil”, a răspuns Florin Oancea, preşedintele organizaţiei municipale PNL Deva.
Până ieri, la Serviciul Impozite şi Taxe Locale (SITL) Deva, erau înregistrate peste 2.000 de societăţi cu restanţe la bugetul local, împotriva cărora este în desfăşurare procedura de executare silită. „Conform procedurii, întâi trimitem somaţii, după 15 zile, în cazul în care nu se plătesc restanţele, punem poprire pe conturile bancare ale societăţii şi apoi, se trece la sechestrarea bunurilor, în funcţie de suma datorată”, a declarat Carla Popa, şeful SITL Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si cine stie cati datornici din astia , din lumea buna a politicienilor care s-au tot plimbat pe la Putere , or mai fi prin Romania dar nu s-au certat inca cu cei care le-au facilitat , intr-un fel sau altul , ascensiunea politica ori in mediul de afaceri.Deocamdata ies la iveala cei "parati". Sa vedeti cand s-or certa si aia de la PD-L .Chestiune de morala !

  • "Vina, în mare parte, este a sistemului şi prin urmare, mă lupt, ca toată lumea, să-mi rezolv problemele de natură financiară pentru firmele în care sunt acţionar"- Asa de prost sa poti fi sa recunosti ca esti actionar la niste firme in timp ce esti viceprimar...Sa ne spuna Florinel cel manelist de la ce firma a cumparat primaria deva toate obiectele sanitare pentru toate scolile si gradinitele din deva si dupa aia o sa-i plangem de mila, eventual sa facem o cheta sa-i platim impozitul. Nu-i este rusine...Actionar...auzi gunoi...

  • Tante Nicolle, unele gazete zic ca ar fi vorba de cam 27000 lei. Ce te faci daca e asa si te da in judecata fostul vice?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago