Primãria Brad s-a mutat în casã nouã

Începând cu 1 octombrie, Primăria municipiului Brad împreună cu serviciile aflate în subordinea Consiliului Local Brad, Dispeceratul Poliţiei Locale şi AJOFM îşi desfăşoară activitatea într-un sediu nou. Astfel, ieri, de sărbătoarea creştină a Sfinţilor Mihai şi Gavril, a fost sfinţită şi inaugurată nouă locaţie, în prezenţa unor oficialităţi locale şi judeţene, în frunte cu edilul-şef al Bradului, Florin Cazacu, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, precum şi cu prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Imobilul începuse să se degradeze serios

Actuala clădire în care îşi desfăşoară activitatea Primăria municipiului Brad a fost construită în anul 1935 de către Societatea Auriferă Mica Brad, cel mai mare producător de aur, din acele vremuri. Până în 2006, edificiul a găzduit sediul administrativ al exploatărilor miniere din zonă, sub diverse denumiri: Societatea MICA-Direcţiunea Administraţiei Brad, Trustul Aurului Brad, şcoala tehnică de Personal Tehnic, Întreprinderea Minieră Barza, Exploatarea Minieră Barza, Sucursala Minieră Brad, Filiala Bradmin. În acelaşi an, din cauză că a fost declarat falimentul sucursalei miniere, clădirea şi celelalte active au intrat în administrarea unui lichidator judiciar ce a procedat la vânzarea lor. Tot răul spre bine, pentru că în anul 2009, printr-o hotărâre judecătorească, Primăria Brad a fost nevoită să retrocedeze foştilor proprietari vechea clădire în care îşi avea sediul şi-şi desfăşura activitatea. Astfel, s-a decis achiziţionarea actualului imobil, care se afla într-un puternic stadiu de degradare.

O clădire emblematică pentru brădeni

„Cu o investiţie relativ minimă, am reuşit să redăm comunităţii această clădire, ce are o istorie specială pentru brădeni. Poate, cea mai specială. A fost achiziţionată de municipalitate acum trei ani şi jumătate. Lucrările de reabilitare au durat tot atâta timp (3,5 ani), unele nefiind sută la sută finalizate, în acest moment. Expirase termenul până la care mai puteam funcţiona în vechea locaţie, iar chiria era destul de mare, ceea ce ne-a îngrijorat, pentru că ne gândeam că poate nu reuşim să o onorăm, în continuare. Prin urmare, am făcut un efort şi ne-am mutat în noul sediu. Astăzi, a avut loc o slujbă de binecuvântare, pentru că aşa este bine, ca la început de drum să porneşti cu gândul la Dumnezeu”, a spus Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. (M. Şerban)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ESTE UN LUCRU BUN PENTRU ORASUL NOSTRU.CLADIREA SE PREZINTA BINE ,TINAND CONT CA A FOST CONSTRUITA IN URMA CU APR.77 ANI.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

11 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

11 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

11 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

11 ore ago