Primãria Aninoasa mai rezistã o vreme cu banii primiţi de la buget

Maximilian Gânju

Administraţia locală din Aninoasa răsuflă uşurată pentru o perioadă de timp, după ce a primit aproape un milion şi jumătate de lei, bani care nu se vor duce către plata datoriilor, ci pentru servicii în localitate şi funcţionarea instituţiilor subordonate.
Anul 2013 a fost unul dintre cei mai buni pentru Primăria Aninoasa în privinţa colectării taxelor şi impozitelor locale, iar edilii localităţii au reuşit să doboare un record, aproape 97 la sută din dările locale fiind achitate de firme şi persoane fizice. „Ce ne-a dat Consiliul Judeţean Hunedoara, 500.000 de lei, ne ajută prea puţin la achitarea datoriilor, care se ridică la 530.000 de lei. Noroc că am încasat noi taxe şi impozite de peste 97 la sută şi am primit de la Finanţe, după formula de calcul, 900.000 de lei. Dacă nu atingeam procentul de colectare la impozite, nu luam mai nimic nici de la Finanţe. Anul trecut am luat 270.000 de lei. Cu aceşti bani încercăm să asigurăm iluminatul public, utilităţile în general, servicii sociale, şcoli etc. Mare lucru nu ne ajută nici această sumă şi fără o infuzie de la Guvern nu ştiu cum scăpăm noi de datoria uriaşă”, a declarat Nicolae Dunca (foto), primarul localităţii Aninoasa.
Norocul edililor este că nu a fost finalizat „tabloul” de eşalonare şi plată a creanţelor pe care le are Primăria Aninoasa, iar edilii au rămas cu sumele alocate în conturi. Administraţia locală din Aninoasa este sub administrare specială, după ce, anul trecut, s-a declarat insolvenţa.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

21 de ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

21 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

21 de ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

21 de ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

22 de ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

22 de ore ago