Prima şedinţă a primarului Devei, Florin Oancea

Natalia Bumbac

Consiliul local al municipiului Deva a fost convocat ieri în şedinţă de îndată, având pe ordinea de zi trei puncte care au presupus o rectificare bugetară, aprobarea unei donaţii de lemne şi reorganizarea unei comisii. În debutul şedinţei, aleşii locali au păstrat un moment de reculegere, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai, al cărui trup neînsufleţit a fost repatriat ieri din Elveţia.

Primarul Devei, Florin Oancea, a explicat că organizarea şedinţei a fost necesară pentru a rezolva câteva probleme care nu puteau fi amânate. „A fost într-adevăr necesară promovarea acestei şedinţe de pe o zi pe alta, deoarece am avut o rectificare bugetară care, dacă nu o aprobam, pierdeam 1,9 milioane de lei, bani care sunt la dispoziţia primăriei şi pot fi repartizaţi către unităţile şcolare. Este vorba de bani alocaţi de la Guvern, care au fost mai mulţi decât necesarul şi atunci am preferat să-i redirecţionăm în cadrul aceluiaşi capitol pentru alte cheltuieli ale unităţilor şcolare, pentru a nu fi grevat bugetul municipiului cu acele sume. Un alt punct foarte important a fost că materialul lemnos pe care cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală din Deva l-au strâns în urma lucrărilor din primăvară şi din toamnă să fie donat familiilor nevoiaşe”, a declarat Florin Oancea.
A fost prima şedinţă a edilului şef de la instalarea sa în funcţie, moment de la care au trecut circa două săptămâni. O perioadă în care Florin Oancea a arătat că face o analiză care va fi urmată de reorganizări la nivelul angajaţilor din primărie şi din instituţiile subordonate Consiliului Local. Noua organigramă, a precizat Oancea, va avea cu siguranţă posturi în minus, totul pentru o eficientizare a activităţii şi pentru a face economii la bugetul local. În prezent, cheltuiala anuală cu plata drepturilor salariale a angajaţilor din administraţia publică a Devei ajunge la 10 milioane de euro.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Așteptăm schema reducerii de personal! Suntem de râsul curcilor! Un oraș cu populația Devei, să aibă peste 900 de angajați în primărie!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago