Piaţeta din faţa Prefecturii va purta numele Regele Mihai

Piaţeta din faţa Palatului Administrativ din Deva, care adăposteşte sediile Consiliului Judeţean şi Prefecturii Hunedoara, având în apropiere şi imobilul unde a locuit Petru Groza, va purta numele Regelui Mihai I, în semn de respect faţă de personalitatea fostului suveran, a anunţat ieri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit primarului, piaţeta din faţa a două sedii de instituţii de interes judeţean este locul potrivit pentru ca oamenii să-şi aducă aminte de Regele Mihai I, dar şi de momentul când fostul prim-ministru Petru Groza l-a silit pe rege să abdice. „Voi propune Consiliului Local al municipiului Deva ca piaţeta din faţa sediului Prefecturii Hunedoara să poarte numele Regelui Mihai I al României. Sunt mai multe motive, iar primul este că ne aflăm într-o zonă foarte importantă – Palatul Administrativ, în care îşi desfăşoară activitatea Prefectura şi Consiliul Judeţean Hunedoara. Al doilea motiv este că în imediata apropiere se află casa lui Petru Groza, cel care, silit de ruşi, l-a determinat pe rege să plece într-un lung exil. Cred că este momentul să ne asumăm istoria, cu bune şi rele, şi să nu repetăm greşelile trecutului“, a declarat primarul municipiului Deva.
Acesta a participat la o ceremonie în care, la Monumentul Luptătorilor Anticomunişti din Deva, au fost depuse coroane de flori în memoria Regelui Mihai, din partea administraţiei publice locale. (S. Popa)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ce papagali sunteți. De când atâta preocupare de regi și regine, monarhia la noi în tara nu a prea fost recunoscuta iar acum brusc suntem dărâmați... Asta dacă putea ne vindea pe toți.

  • Corect este piata MS Regele Mihai I. Buna initiativa defavorabila comunistiilor de Petre Groza , Iliescu, Dragnea.l si toti din PCR,FSN si PSD

  • Si Bucuresti va avea piata MS Regele Mihai I in loc de liata Victoriei a spus primarul general al capitalei Gabriela Firea. Frumos!

  • Eu v-am zis intr-un articol anterior de regele de carton voi nu ca betmen, betmen regele in sus regele in jos sa va spalati pe cap cu el!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago