Categories: Sport

Prima la start, întâia la promovare

Cetate Deva îşi începe sezonul de penitenţă în eşalonul secund, mai repede decât celelalte competitoare, deoarece adversara sa din runda inaugurală, Universitatea Reşiţa, a cerut devansarea partidei. Handbalistele antrenate de Ioan Mătăsaru speră ca startul mai rapid în cursa campionatului să fie urmat de confirmarea statutului lor de favorite şi revenirea în Liga Naţională.

Debut devansat

Retrogradată în Liga secundă după nouă ani de activitate în eşalonul de elită, Cetate Deva va porni azi pe drumul de întoarcere în Liga Naţională. În prima etapă a Diviziei A a seriei B, handbalistele devene vor juca, în deplasare, împotriva formaţiei Universitatea Reşiţa, fiind cotate cu prima şansă. Meciul se va desfăşura azi, de la ora 17.00, cu trei zile mai devreme decât celelalte partide ale etapei întâi, programate duminică, 16 septembrie, la cererea echipei bănăţene. „Cei de la Reşiţa nu au sala liberă la finalul săptămânii şi au cerut devansarea meciului. Nici nu ne gândim la alt rezultat în afara victoriei“, a spus antrenorul Ioan Mătăsaru.

Favorită prin plusul de experienţă

În mod evident, obiectivul handbalistelor de la Cetate este câştigarea seriei şi revenirea în primul eşalon valoric, la finalul sezonului. Ţinând cont de valoarea modestă a adversarelor şi de lotul bun de jucătoare al grupării devene, ar trebui ca trupa lui Ioan Mătăsaru să defileze în campionat şi să promoveze lejer. Cetate a pierdut doar trei jucătoare după despărţirea de Liga Naţională. Golghetera Carmen Cartaş a fost împrumutată la U. Jolidon Cluj, portăriţa Delia Ghilă s-a transferat la HC Zalău, iar a doua portăriţă, Olesya Semechenko, a ajuns la o echipă din Turcia. Au rămas însă în lot jucătoare experimentate, precum Melinda Toth, Laura Poenaru, Alina Şovar sau Valentina Bardac, precum şi tinere bine cotate ca Irina Munteanu, Alina Ghidoarcă sau Andreea Sabadac. „Avem un lot bun, peste nivelul acestui eşalon. Ne dorim să câştigăm toate meciurile şi să promovăm fără emoţii. Am jucat în perioada de pregătire meciuri amicale cu majoritatea echipelor din serie, iar diferenţa a fost mare, în favoarea noastră. Rămâne ca fetele să-şi demonstreze superioritatea şi în întâlnirile oficiale din campionat. Ne bazăm pe jucătoarele cu multe meciuri în primul eşalon şi sperăm ca experienţa lor să ne ajute la atingerea obiectivului“, a spus antrenorul Ioan Mătăsaru.
Seria B a Diviziei A, din care face parte şi Cetate Deva, este compusă din 14 echipe. Adversarele formaţiei devene sunt: Universitatea Reşiţa, CSŞ Caracal, CSM Slatina, CS Muntenia Piteşti, SCM Universitatea Piteşti, CS Timişoara, Universitatea Timişoara, Unic Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, Naţional Rm. Vâlcea, HCM II Baia Mare, Mureşul Tg. Mureş, CSM Bistriţa şi HC Alba Sebeş. „Principalele contracandidate în lupta pentru promovare par a fi Mureşul Tg. Mureş şi CSM Slatina, echipe pe care le-am învins în meciurile de pregătire din vară”, a spus antrenorul echipei Cetate, Ion Mătăsaru.
Primul meci pe teren propriu al echipei devene se va desfăşura la finalul săptămânii viitoare, în etapa a II-a, în compania echipei Naţional Rm. Vâlcea. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago