Actualitate

Președintele Laurențiu Nistor: Rîșteiule, ce-ai făcut? Investitorii pe care i-ai promis orașului au plecat, banii i-ai consumat și rezultatul a fost zero

La lansarea unei noi candidaturi la primărie a lui Iulius Bedea, președintele Consiliului Județean Hunedoara și liderul social-democraților hunedoreni, Laurențiu Nistor, a lansat un atac devastator la adresa fostului edil al orașului Simeria, după ce fostul edil a promis o investiție într-o fabrică Bosch la Simeria, dar a fugărit investitorii.

Gică-contra
„Cel care conduce această oaste neno­rocită (n.r.-coaliția anti-Simeria), nu este nimeni altul decât Emil Rîșteiu. E păcat că, la anii lui, a dat cu piciorul carierei politice. El a fost prin patru partide politice. Trei ani și cinci luni acest individ a coordonat coaliția anti-Simeria și și-a bătut joc de simerieni. De aproape patru ani, consilierii coordonați de Rîșteiu au votat împotriva cetățenilor din Simeria. Activitatea acestui Gică-contra este, de fapt, activitatea PNL în județ. Rîșteiu s-a împrietenit acum cu fostul prefect, Călin Petru Marian, de tristă amintie. Îi doresc lui Marian să fie un funcționar public la APIA. Și fostul prefect și Rîșteiu și-au bătut joc de Siemria. Votați, așadar, Iulius Bedea și lista de consilieri a PSD! Dacă nu, rămâneți în acest con de umbră. Eu candidez pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean. Pentru că am curajul să vă privesc pe toți în ochi, fără să-mi fie rușine de ceea ce am făcut în acest mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

În loc de mașini de spălat, rapiță
Președintele PSD Hunedoara a vorbit și despre investiția celor de la Bosch, promisă de fostul primar, dar care nu s-a mai făcut. „Ar trebui să-l întrebați pe Rîșteiu când vine să vă ceară votul următorul lucru: Domnule Rîșteiu, poți să ne spui unde sunt cei 400 de milioane de lei, aproape un million de euro, pe care eu, Laurențiu Nistor, i-am adus orașului Simeria pentru ca investiția Bosch (n.r.-fabrica de mașini de spălat) să poată fi realizată. Trebuia mutată o conductă de gaz de pe terenurile private cumpărate de Bosch, pe proprietatea statului pentru ca cei de la Bosch să poată demara inves­tiția. Terenul pe care îl cumpărase Bosch era traversat în diagonală de această conductă de gaz și trebuia scoasă din acel perimetru. Dar investiția nu s-a mai făcut. V-a mințit că este rezolvată toată investiția, m-a mințit și pe mine. S-a dus, atâta era de…să nu zic prost, deși i se po­trivește cuvântul, s-a dus să ia bani de la bancă, 400 de milioane de lei, să împrumute orașul Simeria ca să poată muta conducta aia. I-am spus: Emile, tu nu ești omul care să ia bani împrumut, lasă-mi mie sarcina asta, că mă ocup eu, personal, de acest lucru pentru simerieni. Și am demonstrat, dragii mei, că m-am ocupat și am adus acei bani necesari fără să vă îndatorez pe dumneavoastră. Rîșteiule, ce-ai făcut? Investitorii pe care i-ai promis orașului au plecat, banii i-am con­sumat și re­zul­tatul a fost zero! Acum, crește ra­piță pe terenul respectiv”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, candidat pentru un nou mandat. (S.P.)

Mesagerul Hunedorean