Politica si administratie

Coaliția anti-Simeria lovește din nou! Consilierii locali nu vor ca seniorii orașului să trăiască mult

Cum își bat joc consilierii locali din Simeria de cetățeni. Pentru că vor să-l „sape” pe primar, nu votează pentru dezvoltarea orașului

 

Sorina Popa
Primarul Simeriei, Iulius Bedea, a fost nevoit să insiste ca aleșii locali din oraș să fie de acord să se realizeze un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, bani europeni, fără cofinanțare. Este vorba de Centru de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârst­nice Simeria. Sâmbătă, primarul Iulius Bedea a convocat o întâlnire cu cetă­țenii orașului, pentru a le explica că aleșii nu vor să voteze pentru această investiție, iar din această cauză orașul pierde peste 1 milion de euro.

Ură și…atât
Lucrurile stau cam așa la Simeria, iar premierul Marcel Ciolacu va fi informat des­pre coaliția anti-Simeria și despre cum muncesc aleșii de aici pentru ei, dar împotriva cetățenilor. Pentru că acești consilieri nu votează nici un proiect de dez­voltare a orașului, ca să-l sape pe primar.
Capul Coaliției anti-Simeria este fos­tul edil Emil Rîșteiu, susțin cetățenii orașului. Un oraș paralizat de niște aleși care sunt datori să muncească pentru cetățeni, și nu împotriva lor. „Crima” la adresa cetățenilor este evidentă.
„Mă zbat cu consilierii locali, să fie de acord să primim acești bani, să de­punem proiectul pentru finanțare. Consilierii au respins de două ori acest proiect, pe motive puerile. În primul rând că nu punem bani de la bugetul local, lucrarea este cu fonduri europene. I-am rugat să nu dea cu piciorul acestor bani. Nici o șansă. Mai avem o șansă, du­minică, să voteze. Dacă până duminică la ora 12 noaptea, nu depunem pro­iectul, pierdem oportunitatea să rea­bilităm ca această clădire să fie trans­formată în Centru de Asistență și Re­cuperare pentru Persoane Vârstnice. Consilierul local Emil Rîșteiu a zis să o demolăm (n.r.-clădirea) și să facem par­cări. Mai avem nevoie doar de hotărârea de consiliu, toate documentele sunt încărcate, totul e pregătit. Aici se vrea să se realizeze un Centru de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice din Simeria”, a spus Iulius Bedea, pri­marul orașului Simeria.

Steici i-a înjurat pe seniori
„Emil Rîșteiu nu mai are ce căuta în primăria Simeria”, a strigat unul dintre participanți la întâlnirea de sâmbătă. „Ce vrea acest Rîșteiu? Să-i facem o statuie aici, în locul acestei clădiri?”, a spus altul. „Consilierul Steici (PNL) a spus să se ducă Dracului bătrânii din oraș”, a afir­mat un cetățean în vârstă din Simeria. Cei prezenți au spus că Simeria are ne­voie de acest centru ca de aer. Nu este numai un centru pentru vârstnici, ci și pentru tineri sau persoanele cu diza­bi­lități. „Nu trebuie să punem bani de la bugetul local, de ce nu votează con­si­lierii? Ei nu vor binele nostru. Să plece de acolo și să vină oameni care vor să facă numai bine pentru noi, așa cum le cere datoria”, au spus cetățenii. “Domnu’ primar! Până nu se merge acasă la fie­care nu se rezolvă nimica! Steici îi în Simeria. Rîșteiu îi acasă! Mocanu-i acasă! Să vină aici în fața cetățenilor! Oamenii vor să vorbească cu ei! Mocanu îi acasă! Rîșteiu îi acasă! La Mladin, Glăvu, Oroianu ! Toți sunt în Simeria ! Să mergem la ei acasă să-i întrebăm de ce lucrează tot împotriva noastră?”, au spus cei prezenți la întâlnirea de la fosta baie comunală.
„Dacă își fac griji (n.r.-consilierii locali) că peste ani cum vom întreține acest centru, le spun doar atât. Își face cineva, dintre noi, griji pentru ce va mânca peste 10 ani? Nu. De ce vă faceți griji pentru acești bani primiți gratis?. Tot ce trebuie să faceți, este să spuneți da. Problema dumneavoastră ar trebui să fie, în fiecare dimineață, cu ce idee bună să veniți ca să dezvoltăm orașul?. Dacă nici acest proiect nu aveți bunăvoința să faceți, atunci ce faceți de 3 ani?”, le-a transmis aleșilor locali un simerian tânăr.
„Sunt atâția oameni din Simeria care au nevoie de ajutor. Acest proiect este extrem de important. Sunt pentru, categoric”, a spus un domn, maseur, din Simeria.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago