Preşedintele Consiliului Judeţean plãteşte din greu avocaţi din afarã

  Sorina Popa

Preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL, Dorin Gligor (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că aleşii judeţeni ai partidului au depus la Prefectură o notificare privind hotărârea votată în CJ, pentru achiziţionarea de servicii juridice.

Nu au votat hotărârea
„Consilierii judeţeni ai PDL s-au opus votării acestei hotărâri. Prin votarea hotărârii respective, s-a încălcat Ordonanţa de Urgenţă nr. 26/2012. Aceasta specifică clar, că este voie să se achiziţioneze servicii juridice doar în cazuri excepţionale. Or, noi în consiliul judeţean se pare că avem în fiecare lună câte o situaţie excepţională, că trebuie să votăm o asemenea hotărâre. Ni s-a spus că este vorba de fonduri europene şi atunci trebuie angajaţi avocaţi, care să apere instituţia. Numai că în nici într-un caz în care s-au angajat avocaţi în procesele Consiliului Judeţean Hunedoara nu a fost vorba de fonduri europene. În aceste condiţii, am notificat Prefectura să nu avizeze această hotărâre, deoarece ea nu este legală”, a declarat liderul PDL, Dorin Gligor. Acesta a mai afirmat că din iunie 2012 şi până în prezent, s-au aprobat în Consiliul Judeţean Hunedoara, opt hotărâri pentru achiziţionarea serviciilor juridice. Aleşii judeţeni ai PDL au solicitat reprezentanţilor CJ să-i informeze despre valoarea plăţilor efectuate şi beneficiarii acestor plăţi pentru serviciile juridice.

Imixtiunea politicului
Pe de altă parte, Dorin Gligor susţine că nu este posibil să se retragă sprijinul politic pentru funcţionarii publici, aşa cum a declarat viceprimarul Devei, Ovidiu Moş, legat de comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Bogdan Sever. „Este un fapt extrem de grav ce se întâmplă. Nu se poate să se retragă sprijinul politic pentru un funcţionar public. Se depăşeşte orice imixtiune în administrarea publică locală. Dar, USL culege ce a semănat, se pare. Cei de la USL din judeţ au anumite ţinte, cum ar fi Primăria Şoimuş, firma de colectare deşeuri de la Orăştie şi altele. Avem de-a face, deci, cu obiective politice. Activitatea conducătorilor instituţiilor publice este analizată în şedinţele de partid. Se fac abuzuri împotriva agenţilor economici, într-o perioadă şi aşa grea din punct de vedere financiar”, a adăugat liderul PDL din judeţ.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • asa se intampla si la primaria deva si au tot aceeasi avocati, adica adina laza, nevasta managerului spitalului judetean, desi la primarie sunt juristi foarte buni. oare de ce? mama nu se supara!

  • Mai nene grasunel al lui Basel , iarasi musti mana care ti-a dat pita , vremea voastra a trecut si nu se v-a mai auzi de voi cum nu mai auzi despre pntcd, v-ati compromis total, v-ati batut joc de toti romanii , acuma ce sa facem , e randul astora la manete, la greseli, la ciolane, etc, stati cuminti tura asta pe bara, mai dati iar cu zarul in 2016 , dati degeaba frate , si mai tine si tu oleaca cura de slabit mai lasa trocul , uruiala si concentratele , vinul ,ca nu te mai cuprinde camasa si bracinarele,...

  • Dorinele tata, pastila mica dimineata, la pranz stai linistit, cele trei pastile mari si colorate seara inainte de culcare si a doua zi nu ai probleme. Uite-te la tine, din nou ai privirea tulbure, iar despre exprimare, tu traiesti in lumea ta. Rog cititorii sa nu bage in seama interviul lui. Viata ne mai joaca feste uneori...

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago