Categories: Eveniment

Doctoriţele Mezo şi Popa, aşteptate la spital

Sorina Popa

Doctoriţele Elisaveta Mezo (foto stânga) şi Alina Maura Popa (foto dreapta), de la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Deva vor fi eliberate mâine din arest, în urma deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel din Alba Iulia.
Un singur medic a rămas pe secţie
În aceste condiţii, cele două vor putea reveni să lucreze în această secţie, lucru care este chiar necesar, având în vedere că acolo a mai rămas un singur medic să consulte sute de pacienţi pe lună, bolnavi de cancer. Managerul Spitalului Judeţean Deva, Călin Laza, spune că abia aşteaptă ca doctoriţele să revină la muncă.
„Am scos postul la concurs, pentru Secţia de Oncologie, dar nu s-a înscris nimeni. Am repostat anunţul de angajare, în Revista Viaţa Medicală, poate într-un final va veni cineva să se înscrie. Contractele de muncă  celor doi medici, Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa, au fost suspendate pe perioada arestării preventive, aşa cum cere legea. Elisaveta Mezo nu mai este şef de secţie, doctorul Rugea asigură interimatul şefiei la Secţia de Oncologie. Cele două se pot întoarce să lucreze ca medic aici. Oricum, ne descurcăm foarte greu, am dublat numărul de asistente pe această secţie, astfel încât să-l ajutăm măcar cu atât pe doctorul Rugea, care este singurul care a rămas aici, o colegă de-a lui fiind în concediu de maternitate, iar celelalte două au fost în arest de câteva luni”, a declarat managerul Călin Laza.
Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa sunt acuzate că au semnat sute de reţete medicale pe care le decontau ilegal, fără ştirea bolnavilor de cancer pentru care le întocmeau. Ele fac parte din grupul de 10 persoane din dosarul fraudelor farmaceutice.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ceeeeee tirfele astea sa mearga din nou in spital????? du unde au furat atäta??? Dl. Laza esti asa Tämpit!!!!!!!!

  • @Tu spune:
    3 iulie 2013 la 9:06: Dare-ar canceru in tine, sa vezi cum le chemi si tu sa-si faca meseria.

  • Domnul Gicu , da sa-si faca meseria nu SA FURE!!! Sie eu sint o pacienta, daca te intereseaza!! Dar din pacate la aceste doctorite trebuia sa merg cu plasa plina, ca sa se uite la mine!!!

    numai bine

  • @ Tu , Uite ce drepturi au si ce nu:

    Ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 05.07.2013 până la 03.08.2013 pentru inculpaţii arestaţi cu excepţia inculpatului DRĂGOESCU MIHAI TUDOR pentru care măsura se aplică cu începere din 09.07.2013 până la 07.08.2013″, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia.

    Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele:

    a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

    b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;

    c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;

    d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

    Impune inculpaţilor ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea să respecte următoarele obligaţii:

    - să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis presupusele fapte, de martori, de experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, cu excepţia situaţiilor în care inculpaţii şi respectivele persoane au relaţii de familie;

    - să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit presupusele fapte.

  • In cazul acesta, Calin Laza, managerul spitalului, este pe langa problema si habar n-are ce vorbeste.
    Ar trebui sa-si intrebe sotia, d-na avocat, daca doctoritele mai pot reveni la spital. Sau sotia este ocupata cu procesele lui Molot si nu are timp de sot?
    Plus ca Mezo si Popa erau colege pe sectie, cum ar mai putea lucra fara sa se apropie una de cealalta.

  • Eu cand m-am eliberat ,mi sa spus ca am cazier si nu am voie sa ma angajez , aceste infractoare si legitimate de stat se intorc la munca si in acelasi loc ,de unde au furat ,e grav ca , se accepta asta ,e rusinos ,ce educatie au viitorii medici daca vede asa situatia grava ?

  • Umflatul asta de Laza,un afacerist jegos si oneros,cu o viata de familie gen swinger,sa stea dracu pe curu' lui ala mare si sa se informeze inainte de a-si da cu parerea!

  • @ Marcel ai dreptate!!!!!!!!!! Si eu ma gindesc cine dracu la pus pe Laza meneger!!???? Ca e prost ca bita. In loc sa-si caute un doctor calumea, vrea sa le ia inapoi pe furacioasele alea de doctorite inapoi!

    Dar drept sa zig NU MASI MIRA PREA TARE DACA ELE INTRADEVAR VOR VENI INAPOI !!!

  • Si Doamna care a scris articolul cred ca ia VISEAZA sa vina Popa si Mezo iar la lucru!!! Sau e pe mana cu Laza ???

  • @Eu .... Molot l-a numit si tu esti agramat rau.(adica habar n-ai sa scrii corect)
    Pare ca esti mai prost/proasta decat Laza.

Share
Published by
MesagerulHunedorean