Preotul din Sârbi, anchetat pentru propagandă electorală

Preotul de la biserica din satul Sârbi, comuna Ilia, este anchetat de către superiorii ierarhici de la Episcopia Devei şi Hunedoarei, pentru mesajul cu tentă electorală transmis enoriaşilor la Slujba de Înviere.

„Ancheta este în curs de desfăşurare, preotul a fost chemat pentru declaraţii şi mărturii. Dacă se va stabili că a greşit, i se vor aplica sancţiuni, de la avertisment, până la transferul la o parohie inferioară. În cadrul anchetei vom mai discuta cu oamenii din localitate. Rezultatele anchetei vor fi analizate de Consistoriul eparhial, fiind vorba de un organism disciplinar. Întreaga procedură durează câteva săptămâni”, a afirmat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Preotul Ioan Boldor a ajuns în această situaţie după ce i-a îndemnat pe cei prezenţi la liturghie să-i schimbe pe politicieni prin vot, pentru că sunt hoţi şi vor pensii speciale, specificând că trebuie înlocuit primarul, consilierii locali şi parlamentarii. Informaţia a ajuns la redacţia ziarului nostru de la oameni care se aflau de faţă, fiind uimiţi că slujitorul bisericii le-a spus că mesajul său vine ca urmare a unui ordin primit de la Bucureşti de la Patriarhie. Lucru complet neadevărat, mai ales că există un comunicat al Patriarhiei Române în care clericii sunt informaţi, în cazul în care nu erau la curent, despre atitudinea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) faţă de viaţa politică şi campaniile electorale, în contextul anului electoral 2016. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cunoscând esența creștinismului nu înțeleg ce înseamnă parohie inferioară ? Dacă BOR își respectă statutul atunci îl caterisește pe respectivul preot. Consistoriul Eparhial adoptând atitudinea lui Pilat din Pont îi va da in avertisment, dacă se respectă decide în consecință.

  • Sârbi -oameni batrani care merg acolo bârfesc, părintele zice sa nu se mai vorbeasca dar cine sa asculte sunt oameni răi uni si se cearta cu părintele.
    Dragi oameni nu mai mergeti la biserica sa va certati cu parintele si sa şuşotiti, ultima data cand am fost un localnic ia zis ca ce ține asa mult slujba ca trebuie sa manance

  • Şi de aceea face preotul propagandă politică deoarece oamenii sunt răi? Eu cred că acest preot nu ştie să fie păstor, să îngrijească turma.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago