Categories: Actualitate

Premii pentru corul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva

Adriana Clej

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au obţinut iar premii la competiţii muzicale. În 17 martie, la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara s-a desfăşurat etapa zonală a Olimpiadei Naţionale Corale, secţiunea coruri de gimnaziu.
Liceul devean a fost reprezentat de Corul Lira, dirijat de profesorul Călin Sân şi având ca şi corepetitor la pian pe profesorul Adrian Donovici. În urma prestaţiei din cadrul concursului, corul liceului devean a fost punctat cu 99 de puncte din 100, obţinând astfel Premiul I.
La înmânarea premiului, profesorul Diodor Nicoară, dirijorul Corului Filarmonicii „Banatul” din Timişoara şi preşedintele de onoare al juriului, a felicitat întreaga echipă spunând: „Corul de la Deva a avut o foarte bună intonaţie, iar profesorul Călin Sân a demonstrat o foarte bună pregătire dirijorală.”
Mai trebuie subliniat că în această vară, Corul Lira a mai fost invitat, de prof. dr. Teodore Coresi, pentru a fi oaspeţi de onoare în cadrul Festivalului InterNaţional de Operă şi Muzică Clasică „Hunedoara Lirică” ediţia din 2018, pentru a interpreta operele „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart şi „Trubadurul” de Giuseppe Verdi.
O altă competiţie la care au participat elevii liceului „Sigismund Toduţă” a fost Concursul Internaţional de Canto Clasic „Pompeiu Hărăşteanu” ediţia I, din Tîrgu Mureş. Iar la concursul organizat de Asociaţia Culturală „Flori de pe Mureş” în colaborare cu Primăria municipiului şi Liceul Vocaţional de Arte, au participat 39 de concurenţi din clasele IX-XII. Juriul a fost alcătuit din soliştii Operei Naţionale Bucureşti, care au acordat doar câte patru distincţii la fiecare clasă participantă.
Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva a concurat cu eleva Jessica Ognean, din clasa a XI-a muzică, aceasta clasându-se pe locul IV din 11 concurenţi, obţinând astfel o menţiune.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago