Categories: ActualitateComunitate

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Deva. Speranţe pentru bolnavi

Adriana Năstase

O nouă prelevare de organe – rinichi, ficat şi cornee, s-a încheiat marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, donatorul fiind o persoană de 63 de ani aflată în moarte cerebrală.

Recunoştinţă familiei donatorului
Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost rea­lizată de o echipa de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Cluj Napoca, iar cea de pre­levare a ficatului a fost efectuată de o echipă medicală de la Spitalul Clinic Fundeni.
Totodată a fost prelevată şi corneea, care va ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.
„Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recu­noştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi. Este un gest care deschide speranţa la viaţă pentru alţi bolnavi. Generozitatea familiei, efortul colectivului echipei medicale a secţiei ATI şi conducerea SJU Deva au pus în mişcare acest lanţ al vieţii”, a declarat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a felicitat echipa de medici care a dus la bun sfârşit această ope­ra­ţiu­ne dificilă, mulţumind, totodată, şi familiei donatorului.
„Ştiu că pentru familia celui care s-a stins a fost o decizie grea şi le mulţumesc apropiaţilor pentru gestul nobil prin care salvează alte vieţi. Dum­nezeu să-i mângâie în această încercare grea şi să-i răsplătească pentru generozitatea care să­deşte viaţă şi speranţă. Felicit echipa de medici pentru profesionalismul de care a dat dovadă!”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
SJU Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Să­nătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, din anul 2018. De atunci, la acest spital au fost efectuate 18 operaţii de prelevare de organe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago