Prejudiciaţi cu cinci milioane de lei

Maximilian Gânju

În total, peste cinci milioane de lei are de încasat operatorul de apă şi canal din Valea Jiului de la debitori care au dispărut după ce au dat faliment. Campioane sunt societăţile de termoficare din Valea Jiului, care adună 4.971.960,31 de lei restanţe la apa consumată. Şansele ca banii aceştia să fie recuperaţi de Apa Serv Valea Jiului sunt aproape nule.
„Aceste debite sunt în evidenţele noastre pentru că aşa cere legea, însă nu-i vom mai vedea niciodată. În ciuda eforturilor noastre, ne-am înscris şi la masa credală, însă statul încasează primul şi apoi restul”, recunoaşte Costel Avram (foto), directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului. Societatea a încheiat anul 2014 fără datorii la bugetul de stat şi cu un profit obţinut din comercializarea energiei electrice produsă la microhidrocentralele de la captările de apă, însă suma este prea mică pentru investiţii. Tot din cauza lipsei banilor, pentru acest an, salariile angajaţilor societăţii nu au putut creşte, deşi sindicatul a cerut acest lucru. Ca să fie onorată solicitarea, ar fi trebuit disponibilizaţi oameni în condiţiile în care schema de personal este subdimensionată faţă de necesar. Astfel, sindicaliştii au optat pentru păstrarea locurilor de muncă în locul creşterilor salariale.
„Noi am fi vrut să creştem salariile, deoarece sunt foarte mici, însă nu ne permitem. În schimb, am menţinut toate celelalte recompense şi prime pe care le-am negociat şi în anii trecuţi, iar acordarea lor înseamnă un efort destul de mare pentru societate. Dacă toţi consumatorii ar plăti ce consumă, atunci n-am avea probleme”, a mai explicat directorul general al societăţii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago