Categories: Comunitate

Pregătiţi pentru noul an şcolar

Toate şcolile din municipiul Petroşani sunt pregătite pentru noul an şcolar, însă două dintre ele n-au autorizaţie de funcţionare. Nu din cauza condiţiilor, care sunt foarte bune, ci pentru că nu pot primi certificatul, din cauza unor condiţii tehnice, a explicat primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi. „Am pus la punct pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar. Toate şcolile din municipiu sunt autorizate, cu excepţia a două dintre ele. Este o imposibilitate tehnică, dar condiţiile sunt foarte bune şi în acele şcoli”, a precizat primarul.
Totodată, unităţile de învăţământ din Petroşani au fost dotate cu sistem de supraveghere video, iar pentru securitatea şcolarilor, municipalitatea va semna un protocol cu Poliţia Locală, Poliţia Petroşani şi Jandarmeria pentru înfiinţarea unor patrule mixte, care să facă verificări la fiecare unitate de învăţământ în fiecare zi. Edilii s-au pregătit şi pentru grupa pregătitoare,  proiectul care demarează din noul an şcolar. Pentru aceste clase a fost nevoie ca directorii unităţilor de învăţământ şi municipalitatea să găsească spaţii unde să poată fi desfăşurate cursurile. „Şcolile toate sunt pregătite pentru a primi şi desfăşura activitatea pentru clasa pregătitoare. Au fost discuţii cu reprezentanţii şcolilor legate de faptul că elevii de la clasa pregătitoare ar avea nevoie de toalete şi chiuvete mai mici. Dar sunt copii de şase ani şi nu cred că vor fi probleme, însă avem în atenţie şi acest aspect”, a mai declarat primarul Iacob-Ridzi.
Municipalitatea implementează din acest an şcolar un proiect denumit „Ghiozdanul meu” şi în baza căruia elevii înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial vor primi câte un ghiozdan echipat cu un set de rechizite (2 caiete dictando, 2 caiete de matematică, un penar echipat, un caiet de desen, un maculator, o riglă şi un set de acuarele). În urma consultării, s-a stabilit ca distribuţia să se facă prin intermediul învăţătorilor şi diriginţilor, elevii intrând în posesia lor în prima zi de şcoală.
„Am achiziţionat ghiozdanele şi rechizitele şi le vom oferi elevilor în prima zi de şcoală, prin intermediul învăţătorilor şi diriginţilor. Îi rog pe părinţi să nu cumpere cele necesare începerii şcolii, deoarece le vor primi din partea noastră”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. (M. Gânju)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago