Categories: Sport

Pregătesc sezonul de toamnă în nisip

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani îşi încarcă bateriile pentru partea a doua a campionatului Diviziei Naţionale în cadrul unui stagiu de pregătire pe litoral. Rugbiştii se antrenează pe nisip şi au programate amicale cu echipe de top ale României.
Trupa pregătită de Alexandru Lupu şi-a ales ca „tabără” pentru pregătirea finalului de sezon, Staţiunea Mamaia. Rugbiştii grupării din Valea Jiului au un program de antrenamente încărcat, iar o parte dintre şedinţele de pregătire se desfăşoară chiar pe nisip. „Avem în program câte două antrenamente pe zi, unul pe nisip, şi altul pe teren. Efortul depus de jucători este mare. Încercăm să jucăm şi cât mai multe meciuri amicale de verificare. Am susţinut deja un meci test cu RC Năvodari şi mai avem în plan partide cu Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti, echipe din Superliga României. Din păcate, cele două formaţii au mulţi jucători accidentaţi şi deocamdată au evitat să accepte un duel cu noi. Oricum, eu sunt mulţumit de modul în care jucătorii mei se comportă la antrenamente”, a afirmat antrenorul Alexandru Lupu.
Campionatul Diviziei Naţionale la rugby se va relua chiar săptămâna aceasta, sâmbătă, 2 august, când este programată etapa a 10-a a sezonului regulat. Ştiinţa are liber în această rundă, din cauza numărului impar de echipe din competiţie, astfel că „studenţii” beneficiază de o săptămână în plus de pregătire. Jocurile etapei a 10-a sunt următoarele: Poli Agro Iaşi – Rugby Club Bârlad; RCM Galaţi – CSUAV Arad; CS Năvodari – CSM Bucovina Suceava. În etapa a 11-a, sâmbătă, 9 august, Ştiinţa va juca, în deplasare, cu RC Bârlad (locul 2). Ştiinţa se află în acest moment pe locul trei cu 21 de puncte, după Poli Agro Iaşi şi RC Bârlad, iar primele patru clasate după cele 14 etape ale sezonului regulat se vor califica în play-off. În această fază a campionatului, echipele vor porni din nou de la zero puncte. Cele şase meciuri din play-off sunt programate astfel: turul în 31 august, 7 şi 14 septembrie, iar returul în 29 şi 28 septembrie şi în 5 octombrie. Ocupantele primelor două locuri promovează în Superliga României.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago