Prefectul Vasilică Potecă a demisionat din funcţie

Sorina Popa

Prefectul judeţului, Vasilică Potecă (foto), a demisionat din funcţie, pentru că va candida la alegerile parlamentare pentru o funcţie de se­nator. Potrivit legii, el trebuie să demisio­neze din funcţia de prefect dacă vrea să candideze.
Alegerile generale sunt programate să aibă loc în data de 6 decembrie 2020. Urmează ca Potecă să fie eliberat din funcţia de prefect al judeţului Hunedoara în următoarea şedinţă de guvern.
Vasilică Potecă este numărul unu pe lista pentru Senat al PNL Hunedoara, în locul lui Carmen Hărău, care s-a retras din această competiţie politică. Subprefectul Călin Marian va conduce Prefectura de la aprobarea demisiei lui Potecă şi publicarea ei în Monitorul Oficial. Precizăm că judeţul are doi subprefecţi, Călin Marian şi Dorel Bretean.
Vasilică Potecă a fost numit prefect al jude­ţu­lui Hunedoara în 10 decembrie 2019. El l-a înlo­cuit în funcţie pe Fabius Kiszely, membru PSD.
Vasilică Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, în judeţul Buzău. A urmat studiile la Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, în perioada 1983 – 1987. A fost secretar al Consiliului Popular al Comunei Turdaş (1987 – 1990). Între 1990 – 1991, Vasilică Potecă a fost consilier juridic la o regie de stat, consilier juridic principal la Prefectura Judeţului Hunedoara, apoi la Consiliul Judeţean Hunedoara, pe o funcţie similară. Între 1994 – 1995 a fost şeful Serviciului Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Deva. Mai mulţi ani a lucrat în mediul privat. În anul 2012 a ajuns subprefect, iar între 2014 – 2019 a ocupat, pe rând, funcţiile de director general adjunct al SC Apa Prod SA Deva, administrator public al comunei Ilia, administrator public al municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Brainwork – o modalitate de a petrece timp împreună cu câinele tău

Faptul că un câine adoră să petreacă timp cu stăpânul său este deja evident la…

26 de minute ago

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

5 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

22 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

22 de ore ago