Prefectul se implică în criza animalelor fără stăpân

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), se implică în rezolvarea situaţiei privind câinii vagabonzi de pe străzile judeţului nostru.
Se cunoaşte faptul că Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân nu mai poate funcţiona în prezent, după ce Curtea de Conturi a interzis Consiliului Judeţean să-l mai finanţeze. În aceste condiţii, serviciul respectiv a rămas fără bani şi fără angajaţi. Ieri, prefectul s-a întâlnit cu primari din judeţ, pentru a vedea care este soluţia cu Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân.
„Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, i-a informat pe cei prezenţi că întreruperea, de facto, în urmă cu câteva luni, a activităţii asociaţiei, a dus la creşterea numărului de animale fără stăpân, ceea ce a generat îngrijorarea locuitorilor judeţului Hunedoara. Totodată, în contextul în care în Valea Jiului a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană şi începând de sâmbătă, 18 ianuarie 2020, este în aplicare «Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană» – această problemă a devenit una de ordine publică judeţeană”, se arată într-un comunicat al prefecturii.
Vasilică Potecă le-a solicitat primarilor să decidă în cel mai scurt timp dacă vor continua să fie membri ai asociaţiei sau dacă vor alege o altă formă legală pentru rezolvarea acestei probleme care se regăseşte în „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană”. Primarii aflaţi la întâlnire au fost de acord, în principiu, să continue în această formă de asociere, urmând ca decizia finală să fie luată după analiza situaţiei financiare şi tehnice a asociaţiei. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago