Categories: Actualitate

Potrivit directorului serviciului judeţean de profil: S-au rărit maidanezii din oraşele judeţului

Oana Mihnea

Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân (SJOAFS) are toate şansele să întâmpine greutăţi financiare şi anul acesta. Banii alocaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află, sunt bineveniţi, dar insuficienţi.
Săptămâna trecută a avut loc AGA Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „SJOAFS“, în cadrul căreia a fost stabilită cotizaţia CJ către serviciu, fiind vorba despre două milioane lei. Hotărârea a fost transmisă către administraţia judeţeană, care a aprobat în şedinţa ordinară suma solicitată. „Aceşti bani ne ajung doar pentru salariile angajaţilor, nici nu ne putem gândi la investiţii. Nu ne rămâne decât să ne bazăm pe contribuţiile din partea primăriilor“, a declarat medicul veterinar Adrian Cioran, directorul executiv al SJOAFS Hunedoara. Fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţ plăteşte SJOAFS, anual, 2,5 lei pe cap de locuitor. Se pare că nu toate primăriile şi-au îndeplinit obligaţiile financiare pentru anul 2015, rămânând neachitaţi aproximativ 100.000 lei.
Cele opt adăposturi pentru câini din judeţ sunt aproape pline, însă echipele de capturare sunt la datorie. „Ieri, numai în municipiul Deva au fost şapte echipe care au ridicat câinii de pe stradă. În anul 2012 erau 45.000 de câini fără stăpân, acum, au rămas în jur de 15.000. Scăderea este de peste 60 la sută, ceea ce este foarte important. Din păcate, sunt mulţi câini cu stăpân abandonaţi pe stradă, fenomenul acesta nu a dispărut până acum şi este cel care menţine cifrele la acest nivel“, a adăugat medicul veterinar Adrian Cioran.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

11 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

11 ore ago