Categories: ActualitateFlash

Porneşte „Rabla 2014”

Volodia Macovei

Ieri, a fost lansat programul „Rabla 2014”, destinat împrospătării parcului de maşini, în prezenţa ministrului Mediului, Attila Korodi. Pentru această ediţie a programului, regulile s-au schimbat.
Cinci din judeţul Hunedoara
În judeţul Hunedoara, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a avizat cinci agenţi autorizaţi, care vor putea vinde maşini prin acest program „Rabla 2014”. Oferim şi câteva date despre aceşti agenţi, pentru cei interesaţi.
Unul dintre agenţi, Autohaus Huber SRL, având agent operaţional în Deva, la Sântuhalm, Calea Hunedoarei nr. 1, pune la dispoziţia celor ce vor să-şi achiziţioneze o maşină nouă, autoturisme Opel, cu sistem de propulsie termic şi hibrid. Ceilalţi patru agenţi autorizaţi sunt ai Renault Comercial Roumanie SRL: Aurocar Serv SRL Orăştie, strada Unirii nr. 30, Coramex SRL Deva, bulevardul 22 Decembrie nr. 259, Lascar Service Company SRL Petroşani, strada Dărăneşti nr. 36, şi Service Automobile SA Deva, bulevardul 22 Decembrie nr. 261. Agenţii Renault Comercial Roumanie SRL pun la dispoziţie autoturisme Dacia, cu sistem de propulsie termic, Renault, cu sistem de propulsie termic şi electric, şi Nissan, cu sistem de propulsie termic.
Doar tichete electronice
Cum spuneam, anul acesta, regulile programului „Rabla” sunt puţin altfel. Astfel, persoanele care dau la REMAT maşinile vor primi câte un tichet electronic. Acest tichet va putea fi folosit sau vândut chiar din ziua în care este primit. Aşadar, beneficiarul tichetului nu-l va primi fizic, ci tichetul va apare într-o bază de date electronică. Tichetul are, în acest an, valoarea de 6.500 de lei şi poate fi folosit timp de 30 de zile de la emitere. Ideea este că, de această dată, nu se mai face distribuţia tichetelor pe judeţe. Tichetele sunt accesate pe măsura cererii, de dealerii auto, atunci când apar solicitanţi. Aşadar, solicitanţii vor putea merge să-şi cumpere maşină nouă şi în alt judeţ, însă radierea autoturismului se va face doar în judeţul unde a fost înscris.
Buget de 140 de milioane
În 2014, Administraţia Fondului pentru Mediu alocă 20.000 de tichete electronice pentru programul „Rabla”. Bugetul pentru această ediţie a programului este de 140 de milioane de lei, faţă de 135 de milioane alocate anul trecut. Din total, 119 milioane lei au fost alocate pentru persoane fizice şi 21 de milioane pentru persoane juridice. La nivel naţional, AFM a acceptat 94 dintre agenţii autorizaţi ce au solicitat să participe la program, 14 fiind respinşi. Între respinşi, nu se află nici un agent din judeţul Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

3 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

3 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

3 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

3 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

3 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

3 ore ago