Categories: Comunitate

Porcii, vânduţi pe Internet

Carmen Cosman

Porcul de Crăciun se vinde mai bine pe Internet, decât în târgurile de profil. Păstrând tradiţia anilor precedenţi, crescătorii de animale şi-au scos godacii la vânzare direct pe site-urile de profil şi nu se plâng de lipsă de clienţi.

Au postat şi fotografiile animalelor
Spaţiul virtual este împânzit de zeci de anunţuri în care crescătorii de porci îşi laudă marfa şi anunţă oferte nemaivăzute. Şi, cum reclama e sufletul comerţului, cei mai mulţi au postat şi câte o fotografie edificatoare, care să însoţească anunţul, aşa încât să se vadă al cui porc e mai gras, mai frumos şi, neapărat, hrănit ecologic. Oamenii sună, compară ofertele şi o aleg, bineînţeles, pe cea mai avantajoasă, că doar în aceste vremuri de criză, orice leu contează. Iar proprietarii porcilor au înţeles că, pe lângă tradiţionala reclamă, negocierea este acum sufletul comerţului, aşa că sunt dispuşi să lase şi la preţ. Şi, cum până la Crăciun nu mai este mult, cei care şi-au scos porcii la vânzare pe Internet aşteaptă în zilele următoare un număr mai mare de clienţi, mai ales dintre cei care nu respectă tradiţionalul Ignat, ziua în care, mai ales la sate, sunt sacrificaţi porcii.

Reclama, sufletul comerţului
Preţurile sunt asemănătoare, semn că şi ţăranul român mai întâi studiază piaţa şi abia apoi sare cu marfa la vânzare, fie şi pe Internet. Cum la modă este mâncarea bio, nici porcii nu puteau fi altfel. Mai toţi vânzătorii dau asigurări că godacul este crescut în gospodărie şi hrănit musai ecologic. „Vând porci pentru Crăciun, între 60-150 kg, crescuţi cu porumb şi cartofi, în gospodărie proprie”, îşi laudă o hunedoreancă marfa. Un alt bărbat, din Râu de Mori, plusează şi anunţă calitate garantată: „Vând porci cu greutăţi cuprinse între 100 kg şi 200 kg din rasele Duroc, si Landrace, crescuţi cu cartofi fierţi şi uruială de grâu şi porumb. CALITATE GARANTATĂ. Preţ 8,5 lei/ kg”, se arată într-un alt anunţ de pe Internet. Iar ca ei sunt alte câteva zeci de persoane care au învăţat că tehnologia le poate uşura mult munca. La cerere, porcul poate fi şi tăiat sau tranşat, pentru câţiva bănuţi în plus. Oricum, totul este negociabil, pentru că, la fel ca şi la târgurile tradiţionale, şi la cele virtuale crescătorii de animale stăpânesc bine arta comerţului.

AddThis Website Tools
MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Factori care influențează prețul implantului dentarFactori care influențează prețul implantului dentar

Factori care influențează prețul implantului dentar

Te gândești serios să faci ceva cu spațiile edentate din gură? Ce veste bună! Asta…

5 ore ago
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURIBÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie de la o fir­mă de insolvență pro­ce­dează ilegal. Cică…

o zi ago
Bulina albăBulina albă

Bulina albă

dr. Ali Iacob Alin, medic primar și șef Compartiment Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Brad Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Ș.S., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de trafic…

o zi ago

Investiţii europene în judeţul Hunedoara – investiţii care se văd în fiecare zi!

Zi de zi, mii de oameni din județ se plimbă prin centre urbane modernizate și…

o zi ago

Adolescentă abuzată de tatăl vitreg

Minora a depus o plângere la Poli­ția Hunedoara, după ce a fost lovită de bărbat.…

o zi ago